Fortsätt till huvudinnehåll

Takdropp

Ljudet är bekant. Och ställer jag mig nära fönstret värmer det.
Där tänker jag på mina pelargonier ute i garaget; kanske har de också börjat känna att det rör sig nånstans där inne i de numer knappt förnimbart gröna stråna till stjälkar som hänger trötta över krukväggarna.
Ska jag sätta ut dom innan jag åker, sätta in dom, börja vattna? Får nog googla på den.

Googlat har jag också på avfärgningsmedel. Och av det fattar man: det är ett kmeikazeeprojekt att göra det, och ännu mer så att göra det själv, hemma. Värsta scenariot är att håret ramlar av. Näst värsta är att det blir ljuslila, och som nummer tre gul-orange.

"Ska man vänta två veckor emellan innan man sätter i den nya färgen, efter avfärgningen?" frågade jag den avmätta tjejen inne på Kicks som innan hon öppnade munnen tog en lång konstpaus och hann då stirra konstigt på mig i vad jag uppfattade som länge. Vaddå? hann jag tänka, va fan är det med dig? va äre för fel på mig? har Du inte läst tretusen forumfrågor i ämnet? Jag sänkte hakan åt hennes håll och höll andan som om jag med det kunde skynda fram det långt inne fastnade svaret.
"Jag tror inte att du vill det!" sa hon tillslut.
"Kommer det se fördjävligt ut?" skyndade jag mig att fråga.
"Ja, typ!" sa hon.
Och då tänkte jag plötsligt väldigt praktiskt att okej, ge hit grejen och låt mig betala, det visar väl sig.
I kväll. Efter dansen har jag bestämt, för då har jag ändå lite mer tid på mig att sörja och acceptera.

Fönstret är varmt när jag lägger handen på rutan. Jag går nog ut och samlar mod.

Kommentarer

  1. Nu blir jag lite nervös. Jag hoppas hoppas hoppas det blir bra!

    SvaraRadera
  2. Jag med, jag tvekade lite, men nu sitter skiten i. Femtio minuter till ... Känns så här långt okej, inget brännande i hårbotten som det varnas för i bipacksedeln, hostar om jag andas in för stort, ammoniak tror jag. Vi får snart se ... hehe

    SvaraRadera
  3. Hoppas det blev bra med avfärgningen... Nu när jag tittar in här kommer jag på ännu ett spår denna märkliga höst och vinter lämnar efter sig i mitt. Allt det jag inte orkade vinterförvara, det som fick dö, då när jag nästan själv ville lägga mig ner. Hm... ville bara säga hej... Att läsa hos dig är skönt. Kram!

    SvaraRadera
  4. Regnnatt närvaro och tid att hinna ta hand om sånt man älskar, att se sina väl gödda pelargonior få nytt liv t.ex. är njutning, och ro. EN annan tid. Ibland orkar man inte, det är så, då tar man inte ahnd om såna grejer, då förvaltar man inget, för livet är då bara att försöka leva dag för dag, klara upp DET.

    Mitt hår ser fördjävligt ut. Blont och oranget längst in och brunt utåt, torrt och tarvt också ... Får se efter nästa procedur.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar