Fortsätt till huvudinnehåll

Takdropp

Ljudet är bekant. Och ställer jag mig nära fönstret värmer det.
Där tänker jag på mina pelargonier ute i garaget; kanske har de också börjat känna att det rör sig nånstans där inne i de numer knappt förnimbart gröna stråna till stjälkar som hänger trötta över krukväggarna.
Ska jag sätta ut dom innan jag åker, sätta in dom, börja vattna? Får nog googla på den.

Googlat har jag också på avfärgningsmedel. Och av det fattar man: det är ett kmeikazeeprojekt att göra det, och ännu mer så att göra det själv, hemma. Värsta scenariot är att håret ramlar av. Näst värsta är att det blir ljuslila, och som nummer tre gul-orange.

"Ska man vänta två veckor emellan innan man sätter i den nya färgen, efter avfärgningen?" frågade jag den avmätta tjejen inne på Kicks som innan hon öppnade munnen tog en lång konstpaus och hann då stirra konstigt på mig i vad jag uppfattade som länge. Vaddå? hann jag tänka, va fan är det med dig? va äre för fel på mig? har Du inte läst tretusen forumfrågor i ämnet? Jag sänkte hakan åt hennes håll och höll andan som om jag med det kunde skynda fram det långt inne fastnade svaret.
"Jag tror inte att du vill det!" sa hon tillslut.
"Kommer det se fördjävligt ut?" skyndade jag mig att fråga.
"Ja, typ!" sa hon.
Och då tänkte jag plötsligt väldigt praktiskt att okej, ge hit grejen och låt mig betala, det visar väl sig.
I kväll. Efter dansen har jag bestämt, för då har jag ändå lite mer tid på mig att sörja och acceptera.

Fönstret är varmt när jag lägger handen på rutan. Jag går nog ut och samlar mod.

Kommentarer

 1. Nu blir jag lite nervös. Jag hoppas hoppas hoppas det blir bra!

  SvaraRadera
 2. Jag med, jag tvekade lite, men nu sitter skiten i. Femtio minuter till ... Känns så här långt okej, inget brännande i hårbotten som det varnas för i bipacksedeln, hostar om jag andas in för stort, ammoniak tror jag. Vi får snart se ... hehe

  SvaraRadera
 3. Hoppas det blev bra med avfärgningen... Nu när jag tittar in här kommer jag på ännu ett spår denna märkliga höst och vinter lämnar efter sig i mitt. Allt det jag inte orkade vinterförvara, det som fick dö, då när jag nästan själv ville lägga mig ner. Hm... ville bara säga hej... Att läsa hos dig är skönt. Kram!

  SvaraRadera
 4. Regnnatt närvaro och tid att hinna ta hand om sånt man älskar, att se sina väl gödda pelargonior få nytt liv t.ex. är njutning, och ro. EN annan tid. Ibland orkar man inte, det är så, då tar man inte ahnd om såna grejer, då förvaltar man inget, för livet är då bara att försöka leva dag för dag, klara upp DET.

  Mitt hår ser fördjävligt ut. Blont och oranget längst in och brunt utåt, torrt och tarvt också ... Får se efter nästa procedur.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: