fredag 28 januari 2011

Gunfire

Goosh! tung skottlossning nu i Kairo, militären utkommenderad, högkvarteret för National- partiet i brand, tv- & radio husen ockuperade av demonstranter, rök, folkmassor, skott, och så:
Allah Akbar! bums avbryter man för kvällsbönen.
Var är Mubarak? sägs han ska ut och prata snart, men vad ska han säga? Är han redan i plan på väg till Saudi. Må brinna i hans skinn nu va.

6 kommentarer:

 1. ja, undrar hur detta slutar...

  SvaraRadera
 2. Ja, det kan man verkligen undra, och hur många ska dö, och för vad?

  SvaraRadera
 3. Berättigade frågor... tycker jag...

  Upplever något jag kände under tiden från 1989 och några år in på följande decennium. Det som sker i Nordafrika har paralleller med kommunistregimernas och murens fall. Men, jag hoppas verkligen inte att det kommer till upprepningar av det som under nämnda tidsperiod kom att inträffa i Jugoslavien...

  Hoppas dock på att det kommer att kunna ske en verklig övergång till demokrati (jupp, det kommer sannolikt att ta tid, men bara fröet är sått...). Folken där förtjänar det verkligen och resten av klotet skulle bara må bra av det...

  SvaraRadera
 4. RoSt ... det kommer ta tid, och jag kände lite grann nu i dag att vad händer i morgon ... vad händer om demonstranterna återgår till jobben och skolan? Var organiseras väloljad opposition?
  Och världssamfundet förvånar, jag fattar att jag inte fattar alla de där maktkonstellationerna de håller sig med vs länderna i 'mellanöstern'. Stabilitet Betyder det att de som har uppgörelser med varann bevakar varandras intressen?

  SvaraRadera
 5. Stabilitet kan mycket väl innebära att parter bevakar varandras intressen...

  Vad beträffar EU (eller EG som det en gång hette) kan jag inte låta bli att förvånas hur ofta de inledningsvis tenderar att bibehålla sitt "stöd" för de sittande, men ändra sig som en kappvändare om vinden fortsätter att blåsa från samma riktning mer än tre dagar... Nåja, nästan. Ibland gör de ingenting alls...

  Juggans sönderfall är ett ytterst svart kapitel i de västeuropeiska demokratiernas annaler...

  SvaraRadera
 6. Ja, det verkar inte bättre än att man är rädd om sina eventuella samarbetsmöjligheter om man kliver på fel tå. Snack om MR och tjafs kan dom sluta med nu ... tycker jag. Konventionen om Mänskliga rättigheter är ändå så förbannat okonkret.

  SvaraRadera