Fortsätt till huvudinnehåll

Gunfire

Goosh! tung skottlossning nu i Kairo, militären utkommenderad, högkvarteret för National- partiet i brand, tv- & radio husen ockuperade av demonstranter, rök, folkmassor, skott, och så:
Allah Akbar! bums avbryter man för kvällsbönen.
Var är Mubarak? sägs han ska ut och prata snart, men vad ska han säga? Är han redan i plan på väg till Saudi. Må brinna i hans skinn nu va.

Kommentarer

 1. ja, undrar hur detta slutar...

  SvaraRadera
 2. Ja, det kan man verkligen undra, och hur många ska dö, och för vad?

  SvaraRadera
 3. Berättigade frågor... tycker jag...

  Upplever något jag kände under tiden från 1989 och några år in på följande decennium. Det som sker i Nordafrika har paralleller med kommunistregimernas och murens fall. Men, jag hoppas verkligen inte att det kommer till upprepningar av det som under nämnda tidsperiod kom att inträffa i Jugoslavien...

  Hoppas dock på att det kommer att kunna ske en verklig övergång till demokrati (jupp, det kommer sannolikt att ta tid, men bara fröet är sått...). Folken där förtjänar det verkligen och resten av klotet skulle bara må bra av det...

  SvaraRadera
 4. RoSt ... det kommer ta tid, och jag kände lite grann nu i dag att vad händer i morgon ... vad händer om demonstranterna återgår till jobben och skolan? Var organiseras väloljad opposition?
  Och världssamfundet förvånar, jag fattar att jag inte fattar alla de där maktkonstellationerna de håller sig med vs länderna i 'mellanöstern'. Stabilitet Betyder det att de som har uppgörelser med varann bevakar varandras intressen?

  SvaraRadera
 5. Stabilitet kan mycket väl innebära att parter bevakar varandras intressen...

  Vad beträffar EU (eller EG som det en gång hette) kan jag inte låta bli att förvånas hur ofta de inledningsvis tenderar att bibehålla sitt "stöd" för de sittande, men ändra sig som en kappvändare om vinden fortsätter att blåsa från samma riktning mer än tre dagar... Nåja, nästan. Ibland gör de ingenting alls...

  Juggans sönderfall är ett ytterst svart kapitel i de västeuropeiska demokratiernas annaler...

  SvaraRadera
 6. Ja, det verkar inte bättre än att man är rädd om sina eventuella samarbetsmöjligheter om man kliver på fel tå. Snack om MR och tjafs kan dom sluta med nu ... tycker jag. Konventionen om Mänskliga rättigheter är ändå så förbannat okonkret.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: