Fortsätt till huvudinnehåll

Eders kungliga högheter

Drottningens farsa var nazist, säger dom triumferande. Som om det nedärvs.
Jo, det är ju ett viktigt arv att belysa.
Men skulden kastas väl helst på någon annan dynghög som bär reellt ansvar för något.
Kungen med smak för flickor till kaffet.
Jag tror dom goes down nu. Kungahuset med Bernadottarna.
Hur länge kan det tuffa på med hjälp av förmildrande ursäkter?
Innan det störtas är det väl bäst att dom avstår på eget initiativ, eller i vart fall skriver om vad det nu är som reglerar kungamakten och alla de prylar, slott och herresäten och allt vad som dom nu förfogar över.
Inte kan väl ett modernt, jämställt land föda upp ännu en generation av kron-prinsar eller -prinsessor?
Det verkar ju lätt absurdt ...

Kommentarer

  1. Dags att lägga ner detta odemokratiska elände. Helt otroligt att det fortfarande finns människor i det här landet som inte behöver ta ansvar för sina handlingar.

    Värst är det att se folk som vinkar och hurrar för dessa ansvarsbefriade människor. Hur fan tänker de?

    SvaraRadera
  2. Håller med dig fullständigt! Och när vi ändå håller på att avvecklar gamla mossiga traditioner kan vi väl avskaffa fideikomiss också - please!

    SvaraRadera
  3. Bina: Absolut! Sälj allt överflöd och ge till de som inte ens har en säng för natten.

    SvaraRadera
  4. Bina: Och ge de efterkommande riktiga arbeten. I stället för att låta dem ärva ämbetena, med allt vad det innebär.

    SvaraRadera
  5. Conny, jag har en slags välvilja till att processen kan få ta tid, vi är väl civiliserade, ochd et är en stark historieskrivning i det arv och de ceremonier detta kungahus har förevisat oss undersåtar. Men kombon adeln och maktentiteter i hovexpertis får en ju att vilja blunda. Lika bra att dom själva avstår. Säljer ut. Det finns en paradox som jag hatar i detta att de ytterst priviligierade ska göras så förbannat GODA föra att dom idkar välgörenhet i ett samhälle där dom själva i första hand är orsaken till den av dom så olycksaliga segregeringen. Det går an att gråta över svavelflickan så länge som man själv behåller sina privilegier.

    SvaraRadera
  6. Tycker denna frälsedynasti borde bilda aktiebolaget Bernadöttrar & Söner AB... Då kan ju alla som vurmar för Gräddan till och med göra sig en slant på sina gunstlingar.

    Märkligt att ett "modernt och demokratiskt" land som vårt har kvar ett statsskick som hör medeltiden till.

    SvaraRadera
  7. RoSt: du har rätt, konkurrens utsätt dom, då kommer nog snåljåparna till Royalister bli tvugna att välja mellan sin prenumeration på Svensk Damtidning och sponsring ... och därmed få svåra bryderier ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar