Fortsätt till huvudinnehåll

Eders kungliga högheter

Drottningens farsa var nazist, säger dom triumferande. Som om det nedärvs.
Jo, det är ju ett viktigt arv att belysa.
Men skulden kastas väl helst på någon annan dynghög som bär reellt ansvar för något.
Kungen med smak för flickor till kaffet.
Jag tror dom goes down nu. Kungahuset med Bernadottarna.
Hur länge kan det tuffa på med hjälp av förmildrande ursäkter?
Innan det störtas är det väl bäst att dom avstår på eget initiativ, eller i vart fall skriver om vad det nu är som reglerar kungamakten och alla de prylar, slott och herresäten och allt vad som dom nu förfogar över.
Inte kan väl ett modernt, jämställt land föda upp ännu en generation av kron-prinsar eller -prinsessor?
Det verkar ju lätt absurdt ...

Kommentarer

 1. Dags att lägga ner detta odemokratiska elände. Helt otroligt att det fortfarande finns människor i det här landet som inte behöver ta ansvar för sina handlingar.

  Värst är det att se folk som vinkar och hurrar för dessa ansvarsbefriade människor. Hur fan tänker de?

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt! Och när vi ändå håller på att avvecklar gamla mossiga traditioner kan vi väl avskaffa fideikomiss också - please!

  SvaraRadera
 3. Bina: Absolut! Sälj allt överflöd och ge till de som inte ens har en säng för natten.

  SvaraRadera
 4. Bina: Och ge de efterkommande riktiga arbeten. I stället för att låta dem ärva ämbetena, med allt vad det innebär.

  SvaraRadera
 5. Conny, jag har en slags välvilja till att processen kan få ta tid, vi är väl civiliserade, ochd et är en stark historieskrivning i det arv och de ceremonier detta kungahus har förevisat oss undersåtar. Men kombon adeln och maktentiteter i hovexpertis får en ju att vilja blunda. Lika bra att dom själva avstår. Säljer ut. Det finns en paradox som jag hatar i detta att de ytterst priviligierade ska göras så förbannat GODA föra att dom idkar välgörenhet i ett samhälle där dom själva i första hand är orsaken till den av dom så olycksaliga segregeringen. Det går an att gråta över svavelflickan så länge som man själv behåller sina privilegier.

  SvaraRadera
 6. Tycker denna frälsedynasti borde bilda aktiebolaget Bernadöttrar & Söner AB... Då kan ju alla som vurmar för Gräddan till och med göra sig en slant på sina gunstlingar.

  Märkligt att ett "modernt och demokratiskt" land som vårt har kvar ett statsskick som hör medeltiden till.

  SvaraRadera
 7. RoSt: du har rätt, konkurrens utsätt dom, då kommer nog snåljåparna till Royalister bli tvugna att välja mellan sin prenumeration på Svensk Damtidning och sponsring ... och därmed få svåra bryderier ...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: