Fortsätt till huvudinnehåll

Tärande

Äh, varför ska den Polska städerskan 22 med son hemma vädja till våra sympatier för Rut- avdraget?
Reinfledt låter sig assosieras ... ööh, jag undrar bara why? vilket förresten verkar vara en av hans viktigaste politiska strategier, hålla sig borta från dyngspridaren när den kör men se till att hålla sig framme när sådden ska skördas.

Dementa i Piteå och på andra ställen mot ungt barn i Polen?

Vem väljer du?

Om man väljer att abortera mongon, dvs ofödda barn med Downs syndrom då kan man väl välja att låta avliva dementa? Va ska dom göra för nytta? Nu när jag kan få lite rent på toaletterna till en hygglig peng.

Nä fy fan för de där blöjförsedda som hasar omkring i korridorerna. Och hon Äldre och hälsovårdsminister Maria Larsson har ju gett pengar till utökade resurser. Se bara på Stockhoms stad, sa hon: hundra miljoner och lite till till äldreomsorgen, vilket vårdgivarbolag var oklart, eller glömde hon att dra upp det i debatten att det står var och en fritt att välja personaltäthet, ingen detaljstyrning här, eller kommunitär kontrollstatlighet.

I ryggraden är folk bra sossiga ändå, är dom inte, tror att den kommunala äldreomsorgen ska ha resurser ...

Kommentarer

 1. Jag såg Uppdrag granskning i går och det knöt sig i magen. Jag vill aldrig aldrig aldrig mer tillbaka till Äldreomsorgen. Och det beror inte på dom boende.

  Debatten om äldreomsorgen är ofta långt från verkligheten. Läste nåt om önskningar om chokladprovning och utlandsresor med personal. Eller om det redan var realitet för några. Privat, såklart. Inte vanlig arbetarklass. Det känns lite absurt när man tänker på att det i dag inte ens finns möjlighet för de flesta att komma ut eller få duschat så ofta de vill, OM man vill.

  SvaraRadera
 2. Ja, man undrar alltså... människosynen är ur led, och inte bara de inlåsta gamla, dem som jobbar där är nte vatten värda, tänk om alla vi som är ohippt tjänande i den tärande sektorn skulle förpassas till en egen kooloni, på nåt kallt och blåsigt ställe så klart, så slapp dom oss ... vore väl nåt. Frys ner dem direkt förresten.

  SvaraRadera
 3. Allvarligt talat så hoppas jag att Sportfiskaren kan göra mig den sista tjänsten att avrätta mig om jag håller på att bli dement eller på annat sätt i behov av omfattande vårdinsatser.

  Alternativt kan han sätta undan lite pengar till vår lyxäldreboende på någon solig och varm ö någonstans långt bort från låsta dörrar och ensamhet.

  SvaraRadera
 4. Bina Bina! sätt ingen tilltro till sportfiskare, det kanske nappar dåligt! va sägs om giftampull insydd i nån valk?! eller kanske en överenskommelse med några torpeder? alt sätt frekvent in ett djävulskt belopp på ditt pensionskonto.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: