Fortsätt till huvudinnehåll

Av bön infriad?

Det här med Svanberg är lustigt.
Hur ord ska betyda allt tillslut. Några ord, som valdes till kaffet, nä skulle inte tro det, mer troligt på en långmiddag med rådgivare a-ö där det krampades fram hur Svanis ord skulle få BP att överleva den här varumärkeschimären.
Hastigt inkallad till Obamas skamvrå (han har ju också en label att försvara).
Och därefter uttvingad på trappen till Vita huset, för att göra stor avbön ...
Skämdes han för sig själv? Skämdes han för sina innehållslösa felsägningar? Skämdes han för hyckleriet?
Vad betyder det för honom, för den mediekonsumerande massan ; att han säger att han lider med dem som drabbats, att han skall göra allt för att hindra ytterligare följder.
Där blir det ju lite som med Kronprinsessans så ofta uttryckta vurm att tjäna SVERIGE, som om även ett kungahus måste producera sina konsumenter nuförtiden.
För Kronprinsessan och hennes blivande make tycks älska att tjäna varenda liten korvstoppare, sopåkare, dagdrivare i det här landet för att det är så spännande.
Man får inte stöta sig med någon. Man är såld.
Och på trappor står man sen och säger saker för att blidka den blinda massan.
Det är väl i stort sett där och endast då som rollerna är ombytta, tjänarna som herrefolk.
Kommer han på bröllopet tro, Svanberg?

Kommentarer

  1. The small people.
    Ett sånt ordval kan väl ändå inte skyllas på bristande språkkunskaper? Vad ville han ha sagt? Var det kortvuxna han syftade på? People hade räckt. Han ordval avslöjar honom.
    Äh, jag ska inte hålla på. Jag ska dra upp mungiporna och vara tyst och le.

    Men det är för jäkligt med oljan. Fast han Svanberg klarar sig nog.

    SvaraRadera
  2. Ja, ett sånt förbannat genomskinligt mediaspektakel. Small people ... my ass att hans pudel var äkta. Vem fan pratar han/dem för? Why? De fryser bara utbetalningarna till aktieägarna för att finansiera saneringen. Det är skrämmande att aktieägarnas utdelningar kan finansiera detta som jag uppfattar stora katastrofläge. Va fan ska dem med alla stålarna till? Revolutionen, eller fortsatt opiumrusigt fattigfolk?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar