Fortsätt till huvudinnehåll

Perspektiv?

I går när jag satt bredvid maken i bilen funderade jag på om jag skulle ta upp det med honom.
När vi var hos mina föräldrar gick han utan förklaring bara in och satte sig vid teven när ALLA vi andra satt ute i det för oss MAGISKT UNDERBARA vädret.
Ska jag, ska jag inte? tänkte jag där jag satt och vägde för och emot, men tillslut bestämde mig för att inte, kanske det vid ett senare tillfälle skulle dyka upp en bra pedagogisk möjlighet att förklara mina behov, slog det mig och jag tyckte då förstås att jag var fantastiskt strategisk och ömsint.
Väl hemma drog jag i min ensamhet femtontusen maskrosor ur marken alltmedan han stekte fisk.
Efter många timmar med öppna dörrar och ljuva sommartid och alltihop strålade vi samman bakom buxbomhäcken och vi avhandlade detta med vad budgivningar är och hur det påverkar och då sa han att han hade gått in till soffan hemma hos mina föräldrar eftersom han bara ville gråta när han såg hur besviken jag blev av att förlora den där budgivningen.
Jag kom av mig, och kände hur mitt svarta moln till kontrollfreakymani förgiftade mitt hjärta lite till.
Du ville så gärna ha det, sa han.
Jag sa nog inget, vad jag minns.

Sensmoral: avvakta, vänta, avvakta igen, lugna ner dig, tänk efter, ta't lugnt, tänk gott om folk: reagera.

Kommentarer

  1. Saker som å ena sidan kan störa mig, när folk inte gör som man tycker borde vara självklart, kan å andra sidan göra mig så himla glad, för det befriar också mig från den (ibland) alltför styrda samvaron. Ju hårdare regler för hur man ska umgås, desto mer drar jag mig undan.

    Din man hade ju ett synnerligen bra skäl, men också utan det, att bara behöva gå undan för sin egen skull, tycker jag är skäl nog. Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är precis rätt! och det som stör mig, är att jag så ofta kommer på hur mycket jag själv är med och skapar de där konventionerna kring vad som är normalt. Men jag försöker lära mig, jag försöker och att vara två ur olika kulturer sätter alltid allt detta rätt upp i ljuset. Trevlig helg till dig me´. Du kanske rentav ska springa GBG - varvet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar