torsdag 29 april 2010

Utanför köksfönstret

Fåglar sjunger, solen segar sig ut ur diset, i trädgården kommer grön strån upp ur de lökar jag tokhandlade mig sönder på i höstas. Jag har glömt vad. Ungarna har rensat rabatter, rensat huset, homemakeovrat, stiliserat, minimaliserat. Och så dimper vi ner med annu fler trummor, två Guinean balafoner, afrikansk traditionell medicin, prylar och sand, vänder upp och ner på ordningen, stökar, jag tror det skär lite inombords hos dem, för de hade det så bra tillsammans har i huset när vi var borta.
Älskade ungar.
Skatteåterbäring. Voila, vilken välkommen överraskning! Inget berg av olustigt saltade räkningar.
Och så uppdrag granskning som glädjer mig eftersom jag än en gång insett att den tredje statsmaktens frihet inte kan underskattas i betydelse.
Frid och frihet! Sängen för mjuk.
Familjen så underbart omtänksam och kärleksfull.
Så priviligierat.
Jag ska ta bilen till MAXI, välja och vraka av allt som jag i min vildaste fantasi skulle kunna komma på att jag vill ha. Tacksam, hel och frisk, hemma efter en lång resa utan incidenter, utan olyckor, utan sjukdom.

5 kommentarer:

 1. Välkommen hem! Måste verkligen kännas annorlunda efter din resa.
  Nu får du grotta in dig i allt det som innebär att leva i västvärlden. Gelehallon, kaffekokare, badkar och annat livsviktigt. :D

  SvaraRadera
 2. Tack Wettex!
  Kaffet intaget, med fralla, yoghurt, apelsin, musli. Och jag undrar varför jag inte har badkar, varför!?!

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka!

  Ja, här i Götet behöver en del tydligen inte ett gott samvete som huvudkudde. Jag studsade i soffan när jag såg Uppdrag granskning.

  SvaraRadera
 4. Smultron, jag misstänker att det är förre kommunalrådets arbetsrutiner somvarit väl salta och ganska kända,en tät koppling mellan stad och näringsliv kan se sådan ut, och det var väl hans måtto, grisfasoner, när man vet att gamlingarna på hemmen äter smulor i sparivern.

  SvaraRadera
 5. Det var ungefär vad maken sa, fast inte lika målande. ;)

  SvaraRadera