Fortsätt till huvudinnehåll

Utanför köksfönstret

Fåglar sjunger, solen segar sig ut ur diset, i trädgården kommer grön strån upp ur de lökar jag tokhandlade mig sönder på i höstas. Jag har glömt vad. Ungarna har rensat rabatter, rensat huset, homemakeovrat, stiliserat, minimaliserat. Och så dimper vi ner med annu fler trummor, två Guinean balafoner, afrikansk traditionell medicin, prylar och sand, vänder upp och ner på ordningen, stökar, jag tror det skär lite inombords hos dem, för de hade det så bra tillsammans har i huset när vi var borta.
Älskade ungar.
Skatteåterbäring. Voila, vilken välkommen överraskning! Inget berg av olustigt saltade räkningar.
Och så uppdrag granskning som glädjer mig eftersom jag än en gång insett att den tredje statsmaktens frihet inte kan underskattas i betydelse.
Frid och frihet! Sängen för mjuk.
Familjen så underbart omtänksam och kärleksfull.
Så priviligierat.
Jag ska ta bilen till MAXI, välja och vraka av allt som jag i min vildaste fantasi skulle kunna komma på att jag vill ha. Tacksam, hel och frisk, hemma efter en lång resa utan incidenter, utan olyckor, utan sjukdom.

Kommentarer

 1. Välkommen hem! Måste verkligen kännas annorlunda efter din resa.
  Nu får du grotta in dig i allt det som innebär att leva i västvärlden. Gelehallon, kaffekokare, badkar och annat livsviktigt. :D

  SvaraRadera
 2. Tack Wettex!
  Kaffet intaget, med fralla, yoghurt, apelsin, musli. Och jag undrar varför jag inte har badkar, varför!?!

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka!

  Ja, här i Götet behöver en del tydligen inte ett gott samvete som huvudkudde. Jag studsade i soffan när jag såg Uppdrag granskning.

  SvaraRadera
 4. Smultron, jag misstänker att det är förre kommunalrådets arbetsrutiner somvarit väl salta och ganska kända,en tät koppling mellan stad och näringsliv kan se sådan ut, och det var väl hans måtto, grisfasoner, när man vet att gamlingarna på hemmen äter smulor i sparivern.

  SvaraRadera
 5. Det var ungefär vad maken sa, fast inte lika målande. ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: