Fortsätt till huvudinnehåll

- 5 pannor

Satt pa en mur mitt i en junktion i vantan pa att bankomaten skulle bli ledig. En karusell framfor ogonen, och det fick mig att tanka pa en strof i Virginias Woolfes Fyren dar jag tror Mrs Ramsay sager nat om att ha besegrat kaos, eller i vart fall for tillfallet ha overvunnit det, och da tanker jag dar jag sitter i myllret av taxibilar, calandoers, hastar; folk, forsaljare, kvinnor med tunga baljor pa huvudet, unga kvinnor med slimmade jeans och tranga toppar att: okej, dacor som man kan saga pa Wholof, att besegra kaos ar att sitta har, mitt i detta och bara vara en del. Detta virrvarr far mig att tanka pa entropin, att allting flyter ut, stravar mot oordningen, mot smutsen, och det ar manniskorna, med sin vilja som kan satta en kurs igenom detta vimlande folk- och bil- kaos och gora nagot for sig, eller for sin nasta, med en intention, en handling, som visserligen ocksa kommer att atas upp av erosionens krafter som drar drar drar i det for tillfallet organiserade. Detta ar att besegra kaos, att lata det vara, tankte jag innan det blev min tur. I kon fore mig satt en flackig albino, alldeles rosa. Pa andra hall i jag tror ostra delarna av Afrique dodas dessa som om de vore inkarnationer av satan, det ar ett BAD way att forsoka besegra kaoset och doden.


Utanfor vart rum hor man om kvallen nar arbetet tystnat hur havet river mot stranderna over there. En san kraft! tanker jag, inte alls som de lugna turkosa chimarerna till turistmagnet man salufor i magasin och broschyrer. I morgon ska jag steka pannkakor till huset, inte enkelt, det ar ju typ femton tjugo pers som ska utfodras, begripligt hur de instrumentaliserar matlagningen har. Stora karl, stora baljor. Haromdagen en underbar utflykt till en marknad dar vi kopte diverse traditionell afrikansk medicin. Ett te for viktminskning, ingridienser for pannkakorna, en traningsbag for 30 spann sa jag slipper ga till gymmet med papperspase. Pa hemvagen inhandlade vi frukter infor veckan, hamnade i en remsa av vagrenen dar de slog batik. Bestallde ett rose tyg, som vi skulle komma tillbaka och hamta nan dag. Har pagpr arbetet ute. Metallarbetarna, hantverkarna, vavarna, sommerskorna(mask), ute pa oppen gata, i dammet, i avgaserna. A har alltid nagra ored over till dem vi passerar, manniskor ar med varandra, sociala, pratar med framlingar, och det ar ett aventyr, att promenera. Turiststallena, dem kan alla ta sig till, men som A hittar i alla grander, till alla stallen, ar ovarderligt. Jag alskar enkelhet. Det ar bara sa. Jag ar inget fan av lyx och flard. Jag alskar upplevelser, som det har.

Vi atar frukost pa madrasskanten i rummet dar det runt vaggarna star travar med vaskor och saker, ett litet campingkok, tva tallrikar, tva glas, bestick, en skarbrada, en panna for att koka te. Hur langt racker det inte for att tacka dina behov? Baguette, fruktsallad, kaffe; Ett jospaket kostar hapnadsvackande 15 - 18 kr. I jamforelse: en dagens for 8 kr, ett par sandaletter 30, parfume, 20. Vi ater middag hos As fosterfamilj. Jag kanner att de tycker om mig, pa riktigt. Det ar gott.

Jag har tappat 5 kilo. Det ar Afrique. Why aka pa halsohem?  

Kommentarer

  1. Afrika i ditt hjärta. Typ. Du beskriver er tillvaro så bra, och jag känner det enkla livet pocka på. Här, mitt i allt, skulle jag vilja skapa en liknande oas.

    Kram, och på återhörande.

    SvaraRadera
  2. Oh, Peace, en stor paskkram till Dig!

    SvaraRadera
  3. Jag ser allt framför mig, och tycker mig höra ljuden också. Lycka till med pannkakorna och tack för din kommentar inne hos mig :)

    Påskkramar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar