Fortsätt till huvudinnehåll

Isflak

Slog ner is från taket. Lyktan på verandan fläktes upp, locket flög av men glasväggarna klarade sig.
På samma sätt som jag innan dess sprang ifrån bilen och hoppades på att jag skulle hinna tillbaka från banken inom tio minuter eftersom redan p-vakten stod där och klockade bilarna omkring, så sket jag i att gå ner och rädda lyktan. Äh, tänkte jag, Det Går Nog.
Det går nog. För mig med att äta Lariam, malariaprofylaxen som de flesta blir helt kokko av, psykiskt MYCKET instabila med hallisar, mardrömmar, ångest och annat. Men för mig Går Det Nog. Och lika bra gick det att ställa bilen utan att få tag på p-biljett och springa in till Friskis för att hinna med passet. Det gick!
Ibland går de int, really not!
Jag är något av en expert på att verka cool ändå. Då.
För Illmar Reepalu går det inte, just nu. Vad han än säger sitter det någon petimeter och försöker misstolka till att han ÄR ANTISEMIT.

Du har en STOR släkt nu Mrs S, sa A häromdan när det hölls barndop för familjens nytillskott.
Jaha, sa jag, vad vill dom mig? Jag kan säga såna saker, så krasst liksom. Men han börjar fatta det nu. Nu har vi i stället så roligt åt våra respektive "sidor". Jag är glad för att jag inte förställt mig, från början ens. Och med släkten är det min rädsla, för antalet, och förväntningarna. Vem ska jag bli där? någonsin en av dem, eller alltid en främling? En gång tittade hans syrra på mig och frågade A hur jag tvättar, hon utgick från att nån gjorde det åt mig. Abbi säger att jag arbetar som en Afrikansk kvinna. Det säger mer om hans förväntan än om mig. De tror vi är patroner allihop. En del är ju det, vill va det. Med ROT RUT och RIT avdrag. Vilka avdrag vill jag göra? I Östersjön sitter femtio båtar fast i isen. Det är en vacker allegori.

Kommentarer

  1. Ja, det är en mycket vacker bild...fast i sin egen vagga. Trotsat gudarna och fastnat. Liksom Reepalu, också han fastnar i garnet...stackars människa. Alla våra ord vägs på guldvåg, vrids och vänds, dissiktera. Och önskan om misstolkning finns där någonstans, söks och finnes. Tillslut. Bortom all intention.

    Shit du får ursäkta svadan, men detta blir nog mina ord idag. Åtminstone känns det så. Fast det borde jag väl skriva in mitt eget lill rum:(

    SvaraRadera
  2. Misstolkning söks och finnes, så som du skriver, och så gör man manmänniskan till det man vill, den förövare, det offret man har tänkt sig att formulera en anklagan omkring: det är märkligt, ändå tror vi så starkt på ord, Det är också märkligt.

    SvaraRadera
  3. P.S Peace, här skriver du precis som du vill och så klokt som det alltid är, det du skrivit, är jag glad för allt! Welcome!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar