Fortsätt till huvudinnehåll

Isflak

Slog ner is från taket. Lyktan på verandan fläktes upp, locket flög av men glasväggarna klarade sig.
På samma sätt som jag innan dess sprang ifrån bilen och hoppades på att jag skulle hinna tillbaka från banken inom tio minuter eftersom redan p-vakten stod där och klockade bilarna omkring, så sket jag i att gå ner och rädda lyktan. Äh, tänkte jag, Det Går Nog.
Det går nog. För mig med att äta Lariam, malariaprofylaxen som de flesta blir helt kokko av, psykiskt MYCKET instabila med hallisar, mardrömmar, ångest och annat. Men för mig Går Det Nog. Och lika bra gick det att ställa bilen utan att få tag på p-biljett och springa in till Friskis för att hinna med passet. Det gick!
Ibland går de int, really not!
Jag är något av en expert på att verka cool ändå. Då.
För Illmar Reepalu går det inte, just nu. Vad han än säger sitter det någon petimeter och försöker misstolka till att han ÄR ANTISEMIT.

Du har en STOR släkt nu Mrs S, sa A häromdan när det hölls barndop för familjens nytillskott.
Jaha, sa jag, vad vill dom mig? Jag kan säga såna saker, så krasst liksom. Men han börjar fatta det nu. Nu har vi i stället så roligt åt våra respektive "sidor". Jag är glad för att jag inte förställt mig, från början ens. Och med släkten är det min rädsla, för antalet, och förväntningarna. Vem ska jag bli där? någonsin en av dem, eller alltid en främling? En gång tittade hans syrra på mig och frågade A hur jag tvättar, hon utgick från att nån gjorde det åt mig. Abbi säger att jag arbetar som en Afrikansk kvinna. Det säger mer om hans förväntan än om mig. De tror vi är patroner allihop. En del är ju det, vill va det. Med ROT RUT och RIT avdrag. Vilka avdrag vill jag göra? I Östersjön sitter femtio båtar fast i isen. Det är en vacker allegori.

Kommentarer

 1. Ja, det är en mycket vacker bild...fast i sin egen vagga. Trotsat gudarna och fastnat. Liksom Reepalu, också han fastnar i garnet...stackars människa. Alla våra ord vägs på guldvåg, vrids och vänds, dissiktera. Och önskan om misstolkning finns där någonstans, söks och finnes. Tillslut. Bortom all intention.

  Shit du får ursäkta svadan, men detta blir nog mina ord idag. Åtminstone känns det så. Fast det borde jag väl skriva in mitt eget lill rum:(

  SvaraRadera
 2. Misstolkning söks och finnes, så som du skriver, och så gör man manmänniskan till det man vill, den förövare, det offret man har tänkt sig att formulera en anklagan omkring: det är märkligt, ändå tror vi så starkt på ord, Det är också märkligt.

  SvaraRadera
 3. P.S Peace, här skriver du precis som du vill och så klokt som det alltid är, det du skrivit, är jag glad för allt! Welcome!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…