Fortsätt till huvudinnehåll

Religionsfrihetens kärna

Jag vet bara att jag böjer mig inför alla dom som dragit ner våra religiösa och av tradition naglade symboler till nivåer där värdet av en pryl, en företeelse blivit vad den är.
Den sekulariserande rörelsen är min älskare och bästa vän. Göm dig bakom mig, jag ska slåss för dig!
Tack upplysningen. Tack modernismen!
Tack för att jag kan kritisera min mor och min far. Tack för att jag slipper vara en helig madonna. Tack för att jag får gå min väg. Tack för att jag är utan skuld men fylld av ansvar!
Tack Sufragetterna! Tack Ellen Key! Tack Strindberg! Tack Frieda Kahlo! Tack Selma & Fridolf! Tack Mary Wollstonecraft! Tack Simone de Beauvoir! Tack Nietzsche för att Gud är död! Tack Melanie Klein. Tack Katarina Taikon! Tack Aristofanes! Tack Artemisia Gentileschi! Tack Virginia Wolf! Tack Ibsen för Nora! Tack Bergman! Tack Åsa Moberg! Tack QX! Tack Beckett för den stora meningslöshetens mening. Tack Mia Pia Boethius! Tack Mamma! Ni har format min mainstreamiga själ! Tack Kalle Anka för idealen!  Tack PC Jersild! Tack Faludi. Tack Osten! Tack som fan!

Tack för att jag får tvivla!

Kommentarer

  1. Tack för tacken, som svensken säger! Jag gillar din lista!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst vassego, å tack för titten. Min lista? Den jag har komponerat är de mainstream-författare/konstnärer som kommit över mig i strömmen och gjort intryck, tidigt, innan jag läste en massa universitetskurser och fick lära mig om mer obskyra varelser, fast några av de nämnda kommer därifrån också, förstås. Men ändå.
    Jag är glad för tankens "frihet" ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar