Fortsätt till huvudinnehåll

Statistics in SWE-land

Hur många  potatisgratänger?
Hur många oxfileér? (pepparsås, vinsky, bearnaise?)
Hur många Ginos?
Hur många Zinzano?
Hur många färdigpackade raketbombboxar?
Hur många guldlinnen/kjolar (sen expressen listade det som trend)?
Hur många Sko -3 betala för 2 - punkten pumps?

Hur många tittade på fyrverkerierna innifrån fönstret för att det var pinsamt att gå ut å ställa sig?

Gino: (säkerställd källa: bloggsfären):
Kiwi
Banan
BÄR
Vit choklad

Till det:
*Glass eller grädde
*Rostad kokos
Mmmm, gott gott!

För den medelklassige: Löjromstoast + Gratinerade större skaldjur(om man inte har råd med färsk hummer 500/kg förstås, för den gratineras ICKE. För den vetgirige  meddelas att i Senegal slängs hummer i igen, som sumpmat), kanske ett skaldjursfat, med från Hallarna (valfri stad) hemburna pikanta såser till. Franska baguetter, (eller jag har ingen koll alls, bakar man eget surdeg, men inte till det här va)? Hmm?

Ostron av femton sorter för Jan Malmsjö (franska, spanska, Irländska, Mexicanska, Portugisiska, ryska) och tretton DOMPAS.

Kommentarer

  1. Så tröttsamt med dessa krav, var kommer de ifrån och måste verkligen alla...ja alla...äta oxfilé? Blir det nya året bättre då, är det lättare att låtsas vara rik i plånboken och själen om vi har lyxmat i magen och Malmsjö ringande i öronen i det nya årets första skälvande andetag?

    Vad sägs om lite vanlig hederlig vardag nu? Som omväxling? Va? Ruggigt tidig frukost, snabbt hälla i sig frukostteet och så bara sparka igång. Vad än man sparkar igång....

    Låter galet lockande, med lite mer av måtta och sans:)

    SvaraRadera
  2. JA, JA, Me like vardag! Bara den börjar, snart! Vardag, arbete, eller egentid! not too bad Peace in mind!

    SvaraRadera
  3. Varken oxfilé eller rakter varde det här. Det var enkelt och superkul! Gino tar vi när dottern fyller 17 i slutet av månaden. Skulle tro att hpon beställer det ialla fall. Önskar dig en god fortsättning!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

En kärlekshistoria

Chockerande lycklig! Min man har fått sitt uppehållstillstånd. Helt frankt ... bara så där. Och jag överraskas av med vilken känsla jag mottar beskedet. Som om huvudsvålen exploderar av all tacksamhet och kärlek som vill in och ut, samtidigt. Älskade Migrationsverk, så juste! Kära Byråkrater; så underbara! MYNDIGHETSUTÖVNING! I love it! Och vi har inte ens lagt en krona i muta. Inte slickat ett arschel. Bara blivit trevligt och vänligt bemötta. Ärligt talat! Den här dan: Människors välvilja, människors omtanke, människors kärlek. Jag satt på bussen i telefonkö, var god dröj 12 minuer. När de plötsligt svarade och jag frågade efter numret till vår handläggare petade jag tjejen framför mig i ryggen och sa ursäkta kan jag låna en penna. Hon letade och letade men tog tillslut sin mobil och skrev upp siffrorna som jag repeterade. Sen ringde jag, för att säga att jag skulle resa och vill de ha kompletteringar till ansökan finns jag tillgänglig 2 veckor framöver. Jag hann inte ens f...

Skär av den bara ...

Hur många mer än Sigrid Hjerten har dött av en slarvigt utförd lobotomi? I Måns Berthas dokumentär Det vita snittet talas om en ung ung flicka på fyra år som dog bara några dagar efter operationen där man snittade bort vitala delar av hennes hjärna. Dokumentären ger oss en historisk översikt och berättar att hjärnkirurgi började användas av Gottlieb Burckhardt 1888, och 1936 lanserades av portugisen Egas Moniz lobotomin, efter grekiska leuko (vit materia) och tomé (kniv), denna psykokirurgi spreds snabbt till en rad länder. Walter Freeman m.fl. förfinade ingreppet och den första utförda lobotomin av Freeman style i Sverige skedde 1944. Sedan dess har ungefär 4500 svenskar lobotomerats, 50% blev hjälpta, 1/3 del fick allvarliga personlighetsförändringar och 1 av sex dog. 2007 utfördes det senaste ingreppet på Karolinska sjukhuset. "Ja hade ingen lust precis till lobotomin ... ja, för jag förstod att det va nå lurt me're." säger Lisbeth Östman i dokumentären. Hon berä...