Fortsätt till huvudinnehåll

Statistics in SWE-land

Hur många  potatisgratänger?
Hur många oxfileér? (pepparsås, vinsky, bearnaise?)
Hur många Ginos?
Hur många Zinzano?
Hur många färdigpackade raketbombboxar?
Hur många guldlinnen/kjolar (sen expressen listade det som trend)?
Hur många Sko -3 betala för 2 - punkten pumps?

Hur många tittade på fyrverkerierna innifrån fönstret för att det var pinsamt att gå ut å ställa sig?

Gino: (säkerställd källa: bloggsfären):
Kiwi
Banan
BÄR
Vit choklad

Till det:
*Glass eller grädde
*Rostad kokos
Mmmm, gott gott!

För den medelklassige: Löjromstoast + Gratinerade större skaldjur(om man inte har råd med färsk hummer 500/kg förstås, för den gratineras ICKE. För den vetgirige  meddelas att i Senegal slängs hummer i igen, som sumpmat), kanske ett skaldjursfat, med från Hallarna (valfri stad) hemburna pikanta såser till. Franska baguetter, (eller jag har ingen koll alls, bakar man eget surdeg, men inte till det här va)? Hmm?

Ostron av femton sorter för Jan Malmsjö (franska, spanska, Irländska, Mexicanska, Portugisiska, ryska) och tretton DOMPAS.

Kommentarer

 1. Så tröttsamt med dessa krav, var kommer de ifrån och måste verkligen alla...ja alla...äta oxfilé? Blir det nya året bättre då, är det lättare att låtsas vara rik i plånboken och själen om vi har lyxmat i magen och Malmsjö ringande i öronen i det nya årets första skälvande andetag?

  Vad sägs om lite vanlig hederlig vardag nu? Som omväxling? Va? Ruggigt tidig frukost, snabbt hälla i sig frukostteet och så bara sparka igång. Vad än man sparkar igång....

  Låter galet lockande, med lite mer av måtta och sans:)

  SvaraRadera
 2. JA, JA, Me like vardag! Bara den börjar, snart! Vardag, arbete, eller egentid! not too bad Peace in mind!

  SvaraRadera
 3. Varken oxfilé eller rakter varde det här. Det var enkelt och superkul! Gino tar vi när dottern fyller 17 i slutet av månaden. Skulle tro att hpon beställer det ialla fall. Önskar dig en god fortsättning!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…