Fortsätt till huvudinnehåll

Året

Årets Fred:
Var nog mer ett uppgivande av motstånd: Iran, Burma, och överallt där jag inte vet nåt om vad de sysslat med, egentligen. Guinea Bissau, Kongo Kinshasa, Zimbabwe, Afghanis, Irak?

Årets Tror du verkligen:
Michael J dog, Elvis Lever, nån simmade till Aung Saan Su Kyi, Obama förtjänade priset,  Alliansen hann uppdatera sig på 'verkligheten', tomten kom eller var det mormor?

Årets Bad:
Kvällsdoppet i tjärnet när jag skrämde iväg middagen för två fiskande polacker. Ten points för den blanka ytan, och elva för A +a på bryggan väntandes i den begynnande sommarnatten.

Årets brottsOffer:
Berlusconi som fick på käften, och sen hängdes ut av livvakterna som en stort chockad premiärminister utanför bilen för att martyra med med den sönderslagna nunan. Femtioelva nya röster: check!

Årets Resa:
Västafrika t/rt x2. Sunne. Siljan. Och inget mer. Var Fuglesang uppe måste jag nämna honom också!

Årets Fall:
Och Dubai gick ner sig, hotellpriser dumpade, men jag vet inte, har ingen fling på den underliga stan, ingen fling alls på såna glammiga, glittrande konstruktioner där Jag oavkortat skulle bli kontrasten av slemmänskligt med mitt knubbiga icke stylade hvadmals lufs.Turist på vift, nej tack!

Årets Hår:
Björn Ranelids tjusarlock som växte sig allt gulare och större.

Årets Beroende:
Flashbackhypomani på Sturebymordet och Sparsörmordet, en lightvariant på Köpingsviksmordet och bara en lättflyktigt mellandagsflukt på Hjällbomordet: 2500 timmar completley oavlönade jur.kand stud. (Gamlastan-dådet? var det förra året? annars: lägg till.) Glömde också Helikopterrånet vilket inte föranledde ett alltför isigt insnöande.

Årets Saknad:
Badkaret. Badkaret. Badkaret.

Årets Insikt:
Han gör ändå som han vill (om sonens tilltagande avknoppning).

Årets Kris:
40, ny man, nytt liv, nygift.

Årets Döda 70-nostalgi:
Postverket, Televerket, Elverket: vart-tog-ni-vägen- feeling dog: fick excellent postservice på Coop, sänkt bredbandsavgift pga konkurrerande Telia som försökte sno mig från Bredis, elen i hyran efter andelstal i huset gynnsamt som fan för oss som bor trångt(vet ju vad jag betalat förut).

Årets Levande 70- nostalig:
Saab som dog, och Volvo som får en kinesisk Kiss of Life. Att ungdomar har 90- nostalgi.

Årets Olästa:
Herta Müller, kurslitteratur, Oates My Sister, Virgina Woolfs Fyren (fortfarande bara femton sidor in i boken), P.O Enqvist, Kerstin Ekman, Mörkrets Hjärta, och en massa, det mesta faktsikt, 2009 mycket oläsande.

Årets Stackars:
Blivande kronprinsessgemålens onda njure vid tillkännagivandet av förlovningen.

Årets Bravad:
Vickans tillstötning i rygg på blivande maken då han - som vi mycket väl förstår - råkade sjunka ihop under offentliggivandet av nämnda förlovning.

Årets Sportinsats:
Nånting va. Oklart vad.

Årets Mat:
Tina i lets dance.

Årets Jag:
Sa Ja! till mycket, bara gjorde liksom. (Är du en risktagare? nej: en ketchupeffekt. Vad gör mig trygg egentligen? Allt eller inget tycks likvärdigt hos mig.)

Årets Why?
A´s svåra vurpa i flippflopps ute på den isiga backen som resulterade i femton minuters ojande under vilka alla trodde att armen var AV.

Årets Softaste:
Sommarträdgården, Frykens vatten, och att jag, trots höstlöv i regn, satte lökar och nya perenner för nästa sommars trädgård.

Årets Födelsedag:
Lilla A turned 20.

Årets Uppvaknande:
Narcissistens klagan när luftslottet sprängdes.

Kommentarer

  1. Håller på att läsa en Müller nu, fick av fina Karina i julklapp - "Redan då var räven jägare". Och jag tänkte efter bara några sidor, att den här boken skulle Susan tycka om. Kramkram!!

    SvaraRadera
  2. Wow! så fint tänkt av sig Suultron! då ska jag läsa Den! Tack för tips och omtanke.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar