Fortsätt till huvudinnehåll

Året

Årets Fred:
Var nog mer ett uppgivande av motstånd: Iran, Burma, och överallt där jag inte vet nåt om vad de sysslat med, egentligen. Guinea Bissau, Kongo Kinshasa, Zimbabwe, Afghanis, Irak?

Årets Tror du verkligen:
Michael J dog, Elvis Lever, nån simmade till Aung Saan Su Kyi, Obama förtjänade priset,  Alliansen hann uppdatera sig på 'verkligheten', tomten kom eller var det mormor?

Årets Bad:
Kvällsdoppet i tjärnet när jag skrämde iväg middagen för två fiskande polacker. Ten points för den blanka ytan, och elva för A +a på bryggan väntandes i den begynnande sommarnatten.

Årets brottsOffer:
Berlusconi som fick på käften, och sen hängdes ut av livvakterna som en stort chockad premiärminister utanför bilen för att martyra med med den sönderslagna nunan. Femtioelva nya röster: check!

Årets Resa:
Västafrika t/rt x2. Sunne. Siljan. Och inget mer. Var Fuglesang uppe måste jag nämna honom också!

Årets Fall:
Och Dubai gick ner sig, hotellpriser dumpade, men jag vet inte, har ingen fling på den underliga stan, ingen fling alls på såna glammiga, glittrande konstruktioner där Jag oavkortat skulle bli kontrasten av slemmänskligt med mitt knubbiga icke stylade hvadmals lufs.Turist på vift, nej tack!

Årets Hår:
Björn Ranelids tjusarlock som växte sig allt gulare och större.

Årets Beroende:
Flashbackhypomani på Sturebymordet och Sparsörmordet, en lightvariant på Köpingsviksmordet och bara en lättflyktigt mellandagsflukt på Hjällbomordet: 2500 timmar completley oavlönade jur.kand stud. (Gamlastan-dådet? var det förra året? annars: lägg till.) Glömde också Helikopterrånet vilket inte föranledde ett alltför isigt insnöande.

Årets Saknad:
Badkaret. Badkaret. Badkaret.

Årets Insikt:
Han gör ändå som han vill (om sonens tilltagande avknoppning).

Årets Kris:
40, ny man, nytt liv, nygift.

Årets Döda 70-nostalgi:
Postverket, Televerket, Elverket: vart-tog-ni-vägen- feeling dog: fick excellent postservice på Coop, sänkt bredbandsavgift pga konkurrerande Telia som försökte sno mig från Bredis, elen i hyran efter andelstal i huset gynnsamt som fan för oss som bor trångt(vet ju vad jag betalat förut).

Årets Levande 70- nostalig:
Saab som dog, och Volvo som får en kinesisk Kiss of Life. Att ungdomar har 90- nostalgi.

Årets Olästa:
Herta Müller, kurslitteratur, Oates My Sister, Virgina Woolfs Fyren (fortfarande bara femton sidor in i boken), P.O Enqvist, Kerstin Ekman, Mörkrets Hjärta, och en massa, det mesta faktsikt, 2009 mycket oläsande.

Årets Stackars:
Blivande kronprinsessgemålens onda njure vid tillkännagivandet av förlovningen.

Årets Bravad:
Vickans tillstötning i rygg på blivande maken då han - som vi mycket väl förstår - råkade sjunka ihop under offentliggivandet av nämnda förlovning.

Årets Sportinsats:
Nånting va. Oklart vad.

Årets Mat:
Tina i lets dance.

Årets Jag:
Sa Ja! till mycket, bara gjorde liksom. (Är du en risktagare? nej: en ketchupeffekt. Vad gör mig trygg egentligen? Allt eller inget tycks likvärdigt hos mig.)

Årets Why?
A´s svåra vurpa i flippflopps ute på den isiga backen som resulterade i femton minuters ojande under vilka alla trodde att armen var AV.

Årets Softaste:
Sommarträdgården, Frykens vatten, och att jag, trots höstlöv i regn, satte lökar och nya perenner för nästa sommars trädgård.

Årets Födelsedag:
Lilla A turned 20.

Årets Uppvaknande:
Narcissistens klagan när luftslottet sprängdes.

Kommentarer

  1. Håller på att läsa en Müller nu, fick av fina Karina i julklapp - "Redan då var räven jägare". Och jag tänkte efter bara några sidor, att den här boken skulle Susan tycka om. Kramkram!!

    SvaraRadera
  2. Wow! så fint tänkt av sig Suultron! då ska jag läsa Den! Tack för tips och omtanke.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...