Fortsätt till huvudinnehåll

Nån sa Hybris?

Jag har tyckt att det gick inflation i grova linjer och storys om hur den fallande Assange överskuggade Wikileaks.
Så pass förundrad att jag förbannade själva rutorna på tapeten att världen inte gick upp i limmet av att se amerikanska soldater i helikopter skjuta på en irakisk barnfamilj i färd med att lämna ungarna på skolan och som av en egentligen grotesk händelse då också försökte rädda en som dom där soldaterna redan hade prickat.
Det är grova brott mot mänskligheten.
Varför reagerade inte världen starkare på det?

Jo, för att maktklustret är så beskaffat nu att vad fan ska en enskild nation göra? hur kan den enskilda vrida sig i skruvstädet?
Det kan man ju inte. Alla hänger i hop. På gott och ont. I nöd och lust. Lika lite som att världssamfundet( UK & USA) lyssnade på Hans Blix, när han som FN's vapeninspektör intygade att troligen hade inte Irak massförstörelsevapen, så kommer någon att lyssna på den som kvider. Det är som det är och man ser ju hur gladeligen små popes som t.ex. nyss bliven statsminister av Sverige åker till Vita Huset och står där och är Amerika en stund i sin av hollywoodvindar fladdrande kostym. Sen om den där läckan intygar hur herrar och damer Makt därefter förtalar varandras epitet och karaktär i hemlighet spelar ingen roll. Man är där man är. Det är som det är, som man tror orubbligt.

Wikileaks blev sen Assange, lämpligt nog. Och Assange fallet lät eliten positionera sig för eller emot samtycke till samlag. Eller? Vad hände? Assange beskylldes för att ha Hybris och världen för att ropa efter nya Jesus. Och nu vete fan alltså om inte det här har gått alldeles överstyr när Assange inför sina kommande memoarer enligt AB säger att:  "Jag hoppas att den här boken blir ett av vår tids förenande dokument" .

Har frälsaren talat? I den postmodernistiska apokalypsen tror han sig nu vara större än verkligheten. He is writing the holy Bible 2.0.

Jag antar att han tänker ha svar på vad den enskilda kan göra när staterna håller i hop. Folkrörelse 3,0. När folken bygger landen. Och därför är yttrandefrihet och demokrati alltid farligt för sunkiga missbrukande makthavare. Men inte är det Julian Assange ära att vi har fått telefon, radio, tv, att vi har internet, att vi har masskommunikation. Det är många små små steg för och av människor som gjort det stora stora - tänk er för nu HISNANDE - steget för mänskligheten möjligt.

Kommentarer

 1. Erkännes att jag själv tillhör skocken som anser att Wikileaks och Assange gjort - och gör - ett ytterst viktigt jobb.

  Ju mer denna affär med Mr. A utvecklat sig har det dock snurrat en hel del i skallen. Mycket känns underligt - "från båda håll". Ironin i det hela är att det känns som om det skulle behövas ett "Wikileaks 2.0" för att verkligen få reda på vad som har skett...

  SvaraRadera
 2. Ja, jag håller med dig. Bra bra att tekniken används till nåt bra. Men jag antar att Varken Bildt eller Billström hurrar för Wiki-leaks längre ... :)

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha! Instämmer å det fullkomligaste vad de där ministrarna beträffar! =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...


Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…