måndag 6 december 2010

Civilisationens tunna gräns

Det här skrämmer skiten ur mig.
Vad fan är det vår civilisation vilar på? Maktmissbruk, positioner, maktallianser, maktordningar? Förändras ska dom göras långsamt helst. Och helst ska det inte talas om över huvudtaget uppenbarligen.
Wikilieak, Iraq war log och konservativa amerikanska topp  -politiker och -journalister goes bananas och talar om en dödad Assange. Här hemma ryktas om våldtäcktsanklagelserna som en möjlig tillfällig frist för att få befinna sig i ett lugnare vatten nu när Cablegate gått i gång. Vad vet man? Men åklagaren medger det svaga bevisläget. Och regeringen ligger nu med fingrarna i syltburken, eventuellt, eftersom det verkar vara en del generositet avseende avgränsningarna mellan brottslig spionverksamhet och laglig underrättelseverksamhet.
Men det stora fria landet i väster med demokrati-banners på krigsfanorna vill nu stänga ner, lagföra, lönnmörda, anklaga, tysta, stoppa till höger och till vänster oavsett vilket lagrum som ger möjlighet, eller inte, till det...

Är det inte märkligt? Wikileak må vara pubertalt i viss mån, men en familj med en tonårsrebell rasar inte åstad och kickar, sparkar, slår, nej ... man får stå med sin tvättade hals inför sanningssägaren. Det är så det är.

4 kommentarer:

 1. Ytterligare ett sorgligt bevis på att "makten" verkligen tyx korrumpera. Att det ska vara så svårt att leva efter hederliga och ärliga principer när man väl sitterb "där uppe" tyx mig som en paradox. Det är ju just "där uppe" du inte längre borde behöva bruka dig av allehanda ljusskygga metoder och medel...

  Mera wikileaks för min del...

  Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Häxjakten är verkligen skrämmande. Jag hoppas dock på att det kommer sluta gott, någonstans måste demokratin och yttrandefriheten få segra.

  SvaraRadera
 3. Trycker på "gilla"-knappen!

  SvaraRadera
 4. RoST: Just så, visst är det underligt, men det omvända borde existera ... jag tänkte på barns lek, där leker man med den som funkar bäst, inte för någon annan sak än just de nrena känslan, inget hierarkiskt tänkande, inget betalsystem, inget hyckleri, ingen korruption ... me like, hur kan vi lära av det?

  Ivana: välkommen! Gott att du är här! Jepp demokrati, och yttrandefrihet tycks just nu vara vad som hotar de system som jsut säger sig vara dess beskyddare och anförvant ... ja, rentav dett upphsfader ... märkligt, vi får väl se vad som händer, elelr soms agt, det får vi väl inte, om inte Wiki leaks more ...

  Bina! BRa där! gilla gilla ;)

  SvaraRadera