Fortsätt till huvudinnehåll

Civilisationens tunna gräns

Det här skrämmer skiten ur mig.
Vad fan är det vår civilisation vilar på? Maktmissbruk, positioner, maktallianser, maktordningar? Förändras ska dom göras långsamt helst. Och helst ska det inte talas om över huvudtaget uppenbarligen.
Wikilieak, Iraq war log och konservativa amerikanska topp  -politiker och -journalister goes bananas och talar om en dödad Assange. Här hemma ryktas om våldtäcktsanklagelserna som en möjlig tillfällig frist för att få befinna sig i ett lugnare vatten nu när Cablegate gått i gång. Vad vet man? Men åklagaren medger det svaga bevisläget. Och regeringen ligger nu med fingrarna i syltburken, eventuellt, eftersom det verkar vara en del generositet avseende avgränsningarna mellan brottslig spionverksamhet och laglig underrättelseverksamhet.
Men det stora fria landet i väster med demokrati-banners på krigsfanorna vill nu stänga ner, lagföra, lönnmörda, anklaga, tysta, stoppa till höger och till vänster oavsett vilket lagrum som ger möjlighet, eller inte, till det...

Är det inte märkligt? Wikileak må vara pubertalt i viss mån, men en familj med en tonårsrebell rasar inte åstad och kickar, sparkar, slår, nej ... man får stå med sin tvättade hals inför sanningssägaren. Det är så det är.

Kommentarer

 1. Ytterligare ett sorgligt bevis på att "makten" verkligen tyx korrumpera. Att det ska vara så svårt att leva efter hederliga och ärliga principer när man väl sitterb "där uppe" tyx mig som en paradox. Det är ju just "där uppe" du inte längre borde behöva bruka dig av allehanda ljusskygga metoder och medel...

  Mera wikileaks för min del...

  Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Häxjakten är verkligen skrämmande. Jag hoppas dock på att det kommer sluta gott, någonstans måste demokratin och yttrandefriheten få segra.

  SvaraRadera
 3. Trycker på "gilla"-knappen!

  SvaraRadera
 4. RoST: Just så, visst är det underligt, men det omvända borde existera ... jag tänkte på barns lek, där leker man med den som funkar bäst, inte för någon annan sak än just de nrena känslan, inget hierarkiskt tänkande, inget betalsystem, inget hyckleri, ingen korruption ... me like, hur kan vi lära av det?

  Ivana: välkommen! Gott att du är här! Jepp demokrati, och yttrandefrihet tycks just nu vara vad som hotar de system som jsut säger sig vara dess beskyddare och anförvant ... ja, rentav dett upphsfader ... märkligt, vi får väl se vad som händer, elelr soms agt, det får vi väl inte, om inte Wiki leaks more ...

  Bina! BRa där! gilla gilla ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: