Fortsätt till huvudinnehåll

Hemfrid

Eminenta Camilla Henemark och en annan ung man och en lite äldre gav hemlösheten tre stolta ansikten i Debatt i går.
Stolta och stolta, den unga mannen grimarserade en hel del i kampen för hålla sitt hjärta stånget, sitta där de femton minuterna of fame i det ärendet är förstås inget man drömde.
Social & Äldreministern ställer inte upp på verklighetsbeskrivningen som dessa tre människor ger.
Det låter ju helt befängt, jag vet, men det var så, hon vägrade.På frågan varför hemlösheten ökar fastnade man i konflikt om siffrorna. Men alltså, tusentals unga vuxna, utslängda eller på eget bevåg avlägsnade från hem & hus. Det begriper väl alla, att ibland finns inga chanser att tonåringar ska kunna tas om hand av sin ursprungsfamilj. Inga jobb, inga boenden. Men, dessvärre, finns ingen annan som tar hand om dem heller.
Ute på gatorna, i din stad, i min, vandrar ungar, sitter på sista bussen, dröjer sig kvar på lokala pizzan för att se om nån kan tänka sig en nattlig gäst, en som helst stannar flera dar.
Den förnedringen är total, säger  Henemark som varit hemlös och bott på gatan i ett år, av det blev hon galen och låg på psykakuten för 3500/dygn, rehabbad ute i gen, en ljuv kort tid, sen psykakuten igen. Nu träningslägenhet.

Grattis Sverige!

Gruppen unga med lindriga funktionshinder som inte agerar när utförsäkringen närmar sig är ännu en grupp som är totalt utanför allt. Det har jag skrivit om tidigare. För det har ni väl alla förstått att det är ju viktigt att man tar sig i kragen, att det statueras exempel för hur det går för latmaskande parasiter.

Hur socialdemokratin kan vara i sin värsta kris nu när samhället är permanentade natthärbärgen och soppkök övergår mitt förstånd ... hör inte folk, ser inget, känner inget? Cause they are worth it!?

Kommentarer

 1. Vår tids slogan, jag återkommer ofta till den i tankarna. Senast i morse på väg från dagis, när jag funderade över vem som har rätt till lycka, vem förtjänar en stunds vila, att bara få njuta? Vem förtjänar att bli älskad precis som den är, utan krav på mer prestation?

  Alla, skulle alla förmodligen svara, men verkligheten signalerar nåt helt annat. Because your worth it. Det innebär inte bara bra. Och vem är värd vad?

  SvaraRadera
 2. Ja, vi ska tro att vi ä värda det, egoboosta oss, köpa oss lyckliga, snygga, tillräckligt statustyngda. Det är villkorat. Och jag tänker ofta på hur man ändå rättar sig efter sin plånbok, man maxar bara till precis den ansträngda gränsen för vad man kan köpa, med några få undantag förstås. Jag vet precis vilken konfektion min status inte tillåter och vilka jag kan nagga på. Det är sjukt, antagligen läser allt och alla också in koderna för det jag har och placerar mig direkt på min nivå.

  SvaraRadera
 3. Mummel! om man ber snällt, kan man då få lösen till din blogg?!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...