onsdag 27 oktober 2010

Hemfrid

Eminenta Camilla Henemark och en annan ung man och en lite äldre gav hemlösheten tre stolta ansikten i Debatt i går.
Stolta och stolta, den unga mannen grimarserade en hel del i kampen för hålla sitt hjärta stånget, sitta där de femton minuterna of fame i det ärendet är förstås inget man drömde.
Social & Äldreministern ställer inte upp på verklighetsbeskrivningen som dessa tre människor ger.
Det låter ju helt befängt, jag vet, men det var så, hon vägrade.På frågan varför hemlösheten ökar fastnade man i konflikt om siffrorna. Men alltså, tusentals unga vuxna, utslängda eller på eget bevåg avlägsnade från hem & hus. Det begriper väl alla, att ibland finns inga chanser att tonåringar ska kunna tas om hand av sin ursprungsfamilj. Inga jobb, inga boenden. Men, dessvärre, finns ingen annan som tar hand om dem heller.
Ute på gatorna, i din stad, i min, vandrar ungar, sitter på sista bussen, dröjer sig kvar på lokala pizzan för att se om nån kan tänka sig en nattlig gäst, en som helst stannar flera dar.
Den förnedringen är total, säger  Henemark som varit hemlös och bott på gatan i ett år, av det blev hon galen och låg på psykakuten för 3500/dygn, rehabbad ute i gen, en ljuv kort tid, sen psykakuten igen. Nu träningslägenhet.

Grattis Sverige!

Gruppen unga med lindriga funktionshinder som inte agerar när utförsäkringen närmar sig är ännu en grupp som är totalt utanför allt. Det har jag skrivit om tidigare. För det har ni väl alla förstått att det är ju viktigt att man tar sig i kragen, att det statueras exempel för hur det går för latmaskande parasiter.

Hur socialdemokratin kan vara i sin värsta kris nu när samhället är permanentade natthärbärgen och soppkök övergår mitt förstånd ... hör inte folk, ser inget, känner inget? Cause they are worth it!?

3 kommentarer:

 1. Vår tids slogan, jag återkommer ofta till den i tankarna. Senast i morse på väg från dagis, när jag funderade över vem som har rätt till lycka, vem förtjänar en stunds vila, att bara få njuta? Vem förtjänar att bli älskad precis som den är, utan krav på mer prestation?

  Alla, skulle alla förmodligen svara, men verkligheten signalerar nåt helt annat. Because your worth it. Det innebär inte bara bra. Och vem är värd vad?

  SvaraRadera
 2. Ja, vi ska tro att vi ä värda det, egoboosta oss, köpa oss lyckliga, snygga, tillräckligt statustyngda. Det är villkorat. Och jag tänker ofta på hur man ändå rättar sig efter sin plånbok, man maxar bara till precis den ansträngda gränsen för vad man kan köpa, med några få undantag förstås. Jag vet precis vilken konfektion min status inte tillåter och vilka jag kan nagga på. Det är sjukt, antagligen läser allt och alla också in koderna för det jag har och placerar mig direkt på min nivå.

  SvaraRadera
 3. Mummel! om man ber snällt, kan man då få lösen till din blogg?!

  SvaraRadera