onsdag 6 oktober 2010

Hambo eller Halling?

Inte heller institutet för folkmusik vill associeras med Åkesson.
Den musiken, säger representant, utvecklas också genom crossovers av OLIKA folkmusik från OLIKA världsändar framförd av människor födda OLIKA. Vad annars?
Men efter den här knätofs-entren på nya jobbet kan man väl förstå aversionen från folkmusikerna,
det var ju helt i otakt med allting, tondött alldeles.

Högtidligt var det i alla fall, med Knugen och Prins Daniel.
Och Folkdräkten bad  sedan Eders Kungliga majestät om ursäkt, om han hade tagit illa upp ... för protest- stövelmarschen ut från kyrkan.
Man undrar ju, hur kom dom överrens om att dom skulle gå  ut? Gick det som en viskning i bänkraderna och sen var masspsykosen ett faktum?

Jag grämde mig sen le Grande av att behöva se den där SD- pressekreteraren, eller vad han är, som sedan inte kunde hålla tillbaka sitt förnöjda fnissande när han fick sitta bredvid Bildt i en direktsänd studiodebatt.
Nu valsas det nationalism i finsalongerna,
Ett två tre, ett två tre ... Tjo! hej!

5 kommentarer:

 1. Jag är bekymrad över folkdräkternas framtid! vem vill uppträda i en sådan i framtiden?

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på det där med kyrkan. Är det inte märkligt att de hänger där i samband med riksdagens öppnande? Jag fattar inte riktigt och tänkte att du kära S kunde hjälpa mig att reda ut det.
  Kram Catharina

  SvaraRadera
 3. NationalStaten och kapitalet, Cat, kanske, jag gissar vildt, men ... snart är väl alla kyrkans rikedomar ett minne blott så många aslysökande som dem kommer att få gömma där tillföljd av hårdare nappa- tag (svin-nappa, förstås, vi är väl inte muslimer).
  Men ja annars svarar jag vet inte, Gamla hierarkier. Traditioner, Svenskhet. Staten & körkan hängde ju i hop tills för alldeles nyligen. Rätt underligt egentligen, så som man klandrar andra osekulariserade stater.

  Man vet inte, man bara gör det, på impuls, och för att ingen vågar vara vänsterextrem och i frågasätta.

  SvaraRadera
 4. Halloj Mats! Jepp de snodde flaggan, och nu har de folkdräkerna, en kulturskymning utan skådat slag äger rum, tvärtemot alla officiella intentioner! Ut i era dräkter nu Blekinger (eller vad ni vill kalla er, inlänningar?)

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha! Gillar snärtarna i dina inlägg!

  "Keep the faith"!

  SvaraRadera