Fortsätt till huvudinnehåll

Hambo eller Halling?

Inte heller institutet för folkmusik vill associeras med Åkesson.
Den musiken, säger representant, utvecklas också genom crossovers av OLIKA folkmusik från OLIKA världsändar framförd av människor födda OLIKA. Vad annars?
Men efter den här knätofs-entren på nya jobbet kan man väl förstå aversionen från folkmusikerna,
det var ju helt i otakt med allting, tondött alldeles.

Högtidligt var det i alla fall, med Knugen och Prins Daniel.
Och Folkdräkten bad  sedan Eders Kungliga majestät om ursäkt, om han hade tagit illa upp ... för protest- stövelmarschen ut från kyrkan.
Man undrar ju, hur kom dom överrens om att dom skulle gå  ut? Gick det som en viskning i bänkraderna och sen var masspsykosen ett faktum?

Jag grämde mig sen le Grande av att behöva se den där SD- pressekreteraren, eller vad han är, som sedan inte kunde hålla tillbaka sitt förnöjda fnissande när han fick sitta bredvid Bildt i en direktsänd studiodebatt.
Nu valsas det nationalism i finsalongerna,
Ett två tre, ett två tre ... Tjo! hej!

Kommentarer

 1. Jag är bekymrad över folkdräkternas framtid! vem vill uppträda i en sådan i framtiden?

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på det där med kyrkan. Är det inte märkligt att de hänger där i samband med riksdagens öppnande? Jag fattar inte riktigt och tänkte att du kära S kunde hjälpa mig att reda ut det.
  Kram Catharina

  SvaraRadera
 3. NationalStaten och kapitalet, Cat, kanske, jag gissar vildt, men ... snart är väl alla kyrkans rikedomar ett minne blott så många aslysökande som dem kommer att få gömma där tillföljd av hårdare nappa- tag (svin-nappa, förstås, vi är väl inte muslimer).
  Men ja annars svarar jag vet inte, Gamla hierarkier. Traditioner, Svenskhet. Staten & körkan hängde ju i hop tills för alldeles nyligen. Rätt underligt egentligen, så som man klandrar andra osekulariserade stater.

  Man vet inte, man bara gör det, på impuls, och för att ingen vågar vara vänsterextrem och i frågasätta.

  SvaraRadera
 4. Halloj Mats! Jepp de snodde flaggan, och nu har de folkdräkerna, en kulturskymning utan skådat slag äger rum, tvärtemot alla officiella intentioner! Ut i era dräkter nu Blekinger (eller vad ni vill kalla er, inlänningar?)

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha! Gillar snärtarna i dina inlägg!

  "Keep the faith"!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...