onsdag 20 oktober 2010

Allianser

Man fattar inte riktigt det här med kluster:
Sverige i Afghanistan, för att man inte kan kommunicera till sina europeiska kompisar eller för den delen sina amerikanska det som ett hemmahållande av soldater skulle säga.  Och dom som skulle applådera ett avståndstagande till närvaro i Afghanistan, vilka är det? Kineserna(kapitalstarka) eller bara "Usama friends"(kapitalsvaga)? i vart fall den allvarligt skadade fredsrörelsen(kapitalsvag) som fanns då, t.ex. 2001 i Göteborg vid toppmötet. Kanske var det i spåren av denna den sista motståndsvåg av de unga rebelliska medelklassungdomarna som rastade håret och gick i för stora blekta kläder men som ändå på nåt sätt lyckades få magen bar i sin peace & love - chiq'a stil som opinionen vände. Varken etablissemanget eller Svensson applåderade dem, så kraften dog ut och kampen för fred och mot imperalism sublimerades så småningom till strids mot klimathotet i stället.

Femte döda soldaten sätter nu Alliansen ihop med oppositionen, och de pratar sig samman. I alla medier, pratar man plötlisgt. Reinfeldt öppnar för ett tillbakadragande, längre fram, för den goda smaken, att hålla folket stilla. Ja, det är ju krig i Afghanistan, och dit åker unga soldater för att det ger en ganska bra kosing, eller bara en rejäl kick off i det naturligt låga tjacksystemet. Bland minor och hemmatillvarkade bomber, och stridande soldater med skarpa vapen går det åt, folk, av olika nationalitet men mest alltså Afghaner.
Och jag vet inte, men kan man inte presentera exakt VAD planen går ut på så att vi förstår HUR man tänker sig hjälpa det Afghanska folket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar