lördag 18 september 2010

Jolmigt

Sol, trettio mot husväggen, sömnbristig ...
Man tittar ut, där svänger en storvulen dam omkring i fladdriga stora kläder, tunika och storbrallor med flax, allt i ett, ofärgat granitgrått, en soc.tant tänker jag. Och jag, jag klär mig så fruktansvärt just för tillfället.
Allt fel. Köpte en kjol, sladdrig för lång för fetlagdunderstrykande.
Gå och RÖSTA. Jag ska tapetsera. Jag pysslar med mitt, tänker jag, det är möte på Götaplatsen.
600 spänn i p-böter i morse. Fan. Jag trodde att jag lagt av med det där. Jag blir aldrig nån kontrollerad välplanerad. Häromdan när jag höll en föreläsning, gosh det var ett tag sen, kom en dam, ja kanske en i min ålder + 5 år, i skinnbrallor och i en båtringad tröja till det det på axlarna stack upp en  sexig liten behåtopp av bredbandad spets: hon hjälpte mig med datorn som skärmsläckade ner sig hela tiden. Oj, oj, nu får det vara slutlufsat  i bekvämt, vänd ditt timglas, tänkte jag bestraffande om mig själv.
Ska väl nummer ett) klippa mig, nummer två) komma i gång igen, nummer tre) banta, nummer fyra) ha nåt jävla anspråk i världen.

Jag tittar ut igen, damen har hittat hem, eller bort, hon är i alla fall inte kvar. Nu ser jag familjer komma på nåt som ser ut som soliga söndagspromenader. Men, det är lördag, lördag före val. Jag kan itne tänka mig hur det ska gå för alla om vi inte får ett skifte? Som Stellan Skarsgård sa säljas för att ägas, av vem? och varför?
Varför?

Folk är bra inbitna ändå, de tror på välfärden och tryggheten som om det ÄR Sverige, "Sverige" lika med lands- avgränsingen, de tror inte att Sverige trygga välfärds- vurmande "Sverige" är ett ställningstagande, resultatet av en politsik kamp. Reinfeldt pratar och pratar och tar orden i sin mun, Arbete ger frihet, (hur kan man vara så historieblind?) och jag undrar varför, varför sälja grisen i säcken, varför är det tillåtet enligt konsumentlagen? att leverera valets fetaste lögner om omsorg om "alla"(kanske menar "vi") varför vill man regera till varje pris, om det faktisk är så att man lurade in rösterna i sin fålla?

"Tänk om ingen jobbade?"(m)
Ja, Tänk om ingen jobbade? tänker man på det sättet verkligen? Tror man på den frågeställningen, egentligen? Tänk om ingen ville jobba?
Är ni Moderater på allvar oroade för den utvecklingen? Ja, då vet jag inte alls vilket folk ni har framför er syn?

2 kommentarer:

  1. Näe, demokrati och goda samhällen består inte av sig själva. De måste hela tiden återerövras, lobbas för, jobbas för. Annars är risken att människor går vilse, tar det bra och goda för självklarheter. Har aldrig tidigare känt av just historielösheten i vårt samhälle så tydligt som inför detta val. Ungdomar som säger "nu måste alliansen få fyra år till på sig att göra Sverige bra/bättre". Man undrar: Bättre än VAD? Bättre för VEM? Javisst finns det brister och har funnits under de senaste 50 åren, menherregud ...

    SvaraRadera
  2. Kan man inte titta ut i världen och se hur ett enbart kapitalistiskt samhälle ser ut? Myndigheter tenderar att korrumperas, och den enskilde entreprenören må få sälja sig för billigt för att kunna konkurrera med jättar som kan dumpa priset lagom länge. Varför vill man att Ipren skall säljas på mega- MAXI och den ev vinsten falla i ICA- chefens ficka, istället för att på Apoteket få expertråd om vilken värktablett som är bäst? Jag förstår inte, really.
    Om inte regeringen satsat på bredbandsutbyggnad hade Sverige inte varit så väl framme inom ITK, vilket privat bolag skulle ha gjort det? Ja: o.s.v. ...

    SvaraRadera