Fortsätt till huvudinnehåll

Jolmigt

Sol, trettio mot husväggen, sömnbristig ...
Man tittar ut, där svänger en storvulen dam omkring i fladdriga stora kläder, tunika och storbrallor med flax, allt i ett, ofärgat granitgrått, en soc.tant tänker jag. Och jag, jag klär mig så fruktansvärt just för tillfället.
Allt fel. Köpte en kjol, sladdrig för lång för fetlagdunderstrykande.
Gå och RÖSTA. Jag ska tapetsera. Jag pysslar med mitt, tänker jag, det är möte på Götaplatsen.
600 spänn i p-böter i morse. Fan. Jag trodde att jag lagt av med det där. Jag blir aldrig nån kontrollerad välplanerad. Häromdan när jag höll en föreläsning, gosh det var ett tag sen, kom en dam, ja kanske en i min ålder + 5 år, i skinnbrallor och i en båtringad tröja till det det på axlarna stack upp en  sexig liten behåtopp av bredbandad spets: hon hjälpte mig med datorn som skärmsläckade ner sig hela tiden. Oj, oj, nu får det vara slutlufsat  i bekvämt, vänd ditt timglas, tänkte jag bestraffande om mig själv.
Ska väl nummer ett) klippa mig, nummer två) komma i gång igen, nummer tre) banta, nummer fyra) ha nåt jävla anspråk i världen.

Jag tittar ut igen, damen har hittat hem, eller bort, hon är i alla fall inte kvar. Nu ser jag familjer komma på nåt som ser ut som soliga söndagspromenader. Men, det är lördag, lördag före val. Jag kan itne tänka mig hur det ska gå för alla om vi inte får ett skifte? Som Stellan Skarsgård sa säljas för att ägas, av vem? och varför?
Varför?

Folk är bra inbitna ändå, de tror på välfärden och tryggheten som om det ÄR Sverige, "Sverige" lika med lands- avgränsingen, de tror inte att Sverige trygga välfärds- vurmande "Sverige" är ett ställningstagande, resultatet av en politsik kamp. Reinfeldt pratar och pratar och tar orden i sin mun, Arbete ger frihet, (hur kan man vara så historieblind?) och jag undrar varför, varför sälja grisen i säcken, varför är det tillåtet enligt konsumentlagen? att leverera valets fetaste lögner om omsorg om "alla"(kanske menar "vi") varför vill man regera till varje pris, om det faktisk är så att man lurade in rösterna i sin fålla?

"Tänk om ingen jobbade?"(m)
Ja, Tänk om ingen jobbade? tänker man på det sättet verkligen? Tror man på den frågeställningen, egentligen? Tänk om ingen ville jobba?
Är ni Moderater på allvar oroade för den utvecklingen? Ja, då vet jag inte alls vilket folk ni har framför er syn?

Kommentarer

  1. Näe, demokrati och goda samhällen består inte av sig själva. De måste hela tiden återerövras, lobbas för, jobbas för. Annars är risken att människor går vilse, tar det bra och goda för självklarheter. Har aldrig tidigare känt av just historielösheten i vårt samhälle så tydligt som inför detta val. Ungdomar som säger "nu måste alliansen få fyra år till på sig att göra Sverige bra/bättre". Man undrar: Bättre än VAD? Bättre för VEM? Javisst finns det brister och har funnits under de senaste 50 åren, menherregud ...

    SvaraRadera
  2. Kan man inte titta ut i världen och se hur ett enbart kapitalistiskt samhälle ser ut? Myndigheter tenderar att korrumperas, och den enskilde entreprenören må få sälja sig för billigt för att kunna konkurrera med jättar som kan dumpa priset lagom länge. Varför vill man att Ipren skall säljas på mega- MAXI och den ev vinsten falla i ICA- chefens ficka, istället för att på Apoteket få expertråd om vilken värktablett som är bäst? Jag förstår inte, really.
    Om inte regeringen satsat på bredbandsutbyggnad hade Sverige inte varit så väl framme inom ITK, vilket privat bolag skulle ha gjort det? Ja: o.s.v. ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...