Fortsätt till huvudinnehåll

Sant & sånt

Offline, får tillbaka hjärnan, den långsamma, inte så självklart de spännande tankarna, men hjärnan är min. Slowly. Skruvar Pax utan instruktionbok. Hittar den när jag är klar.
Jag måste göra det här, nu, sa jag.
Ungen sa: om du inte varit så djävla envis kanske du hade kommit långt med ditt liv.
Jag vet, sa jag.
Förlåt sa han.
Vaddå, det är säkert sant, svarade jag osentimentalt.
Jag fortsatte vara envis.
Det är som om jag tagit ett kliv i min personliga mognad.
Inte mycket ruckar. Bara förtvivlanssakerna, som vanligt alltså. Dem blir man nog inte av med.
Welcome to Hell, sa mina grannar, not.
Men jag tänkte.
Spring upp och ner i trappan, den nya, två hela nätter i rad 24 - 7. Ungdomar som lever omnipotenta.
VI SOVER INTE HÄR, ska jag skriva på dörren nästa gång.
Jag måste börja med ordningsfrågor i denna 3 man starka Brf.
Värdelöst.
Jag hittade en smyg i det stora vackra köket dock, och tänkte specialköpa en specialmadrass för den för antagligen är det det tystaste stället i hela huset, och för ljusinsläppet från de stora fönstren tänkte jag specialsy ett mörkläggningstält som passar precis i smygen.
Varför madrass, sa A, det är ju golvvärme?
Mina pojkar som jag bor med är inte heller sentimentala. Jag får ALDRIG vara någon LADY.
Bye Bye god nattsömn.
Welcome ... dags att skaffa Stillnoct. Ett piller och man är dunkad.
Vi har flyttat. Det är sant.
Skurkärringshänder & sånt.

Kommentarer

 1. Ja, det är tufft att flytta. Massor av nya ljud som väcker och stör. Allt det där kommer att bli invant, men jag lider med dig så länge! Jag är själv en prinsessa på ärten och vet hur det är att inte bli förstådd.

  Jag skrev ett svar på ett av dina inlägg, men det har försvunnit tydligen. itt inlägg om hur din man fick kämpa mot fördomar berörde mig och jag tänkte på hur vi alla bär på fördomar som vi inte vill kännas vid, men som manifesterar sig som rädsla och kompenseras med skuld och våld.

  Jag ville också dela med mig av en sak min yogalärare sa till mig en gång. Han sa: When you are facing trouble, that´s when you know you are on a spiritual path. Jag tyckte att det var en klen tröst då, men sedan har det funnits med mig och hjälpt mig på en mängd olika sätt. Kanske kan det var till hjälp för er?
  Kramar och lycka till i det nya,
  Tinnitus

  SvaraRadera
 2. ÅÅh, Tinnitus, thank YOU! din yogalärares ord är nu också mina, se där, nåt krishnamutriskt över det va. Men tack igen. Behövde, också nu.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: