Fortsätt till huvudinnehåll

Normalfördelning?

Till vilken jävla planet skall vi skicka Björklunds Mamma så att hon kan hålla lite styr på den där majoren som rusar å stad och spelar värsta Allan hela tiden?

Spela Allan, ett så föraktfullt uttryck va? Att prata så dumt om elever i störst svårigheter, elever som med viss sannolikhet kommer att få kämpa mest med sina liv framgent?
Belöning borde dom ha, för slit och flit,  för hopp och tro, för jävlar anamma och alla kom igen's.

Efter att ha arbetat länge med unga med div neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (I dont name them) så vet jag att det är felställda krav i uppgift och miljö som gör det. Det säger också litteraturen och forskningen på området. Nåt annat finns inte. Inte mammans frånvaro eller närvaro. Inte mer än andras mammors frånvaro eller närvaro. Jag vet också hur mycket anhöriga till elever i div. svårigheter kämpar, hur deras vardag ser ut, hur väl de behöver känna lugn och ro och trygghet när "Allan" är i skolan. Då är det med stor sorg jag ser hur en politisk representant dammar av det gamla föräldrar- skuld- täcket.

När jag under de senare åren verkat i flera olika ordinära skolor vet jag hur illa ställt det oftast är med kunskaper och vilja och/eller möjligheter att ta hand om elever med t.ex.ADHD och elever inom autism spektrum.
Mitt första lektionsbesök på en gymnasieskola, en dramalektion, då satt en elev uppflugen i ett av källarfönstersmygarna i ungefär en kvart in i lektionen, innan han tarzankastade sig ner, och slängde sig med armar och ben fladdrande åt olika håll  i en soffa där han blev lugn först när han hade börjat knappa på sin mobil. En helt okej överlevnadsstrategi om du frågar mig med mina glasögon. Inget nytt under solen. Va fan skulle han göra? Han uppfattade säkert mycket lite av verbala instruktioner, fick därför inga input om vad han skulle göra, kunde inte planera och organsieras sina resurser så att han på egen hand kunde komma sig för att samspela enligt rådande normer, hade skapat egna, och hade inga där tillgängliga strategier för att hantera sina impulser. För mig en helt vanlig syn, för läraren en ALLAN som en Alien minst, fel och oregerlig. Blev han ju så klart, va fan skulle han göra av sig och sina förväntningar på värde? Samma elev satt tyst och stilla och fyllde i ett skriftligt frågefomulär med krysssvar i 45 minuter utan att avbryta sig. Då kan man ju tro att han fan visste och liksom bara bråkade på den där flumlektionen.
Visst.
Sure.
Ta dit hans mamma!

Jag förbluffas som alltid av vilka elever Björklund pratar om. Vilka är det som ska vara kvar i det Björklundska klassrummet egentligen? för klassrum med stor- kateder och trettio isärplacerade små- bänkar ska det juh vara. Vem är det han vänder sig till, mainstreamolles morsa och farsa? Vet inte Björklund att de där farsorna och morsorna blir färre och färre. Inget stort väljarunderlag alltså. Men kanske tillräckligt för en Folkpartist. Siktar dom på 7 % eller, har de kalkylerat enligt Gauss normalfördelningskurva? 40% alldeles i puckelmitten helt igenom normala?

Tänker inte Folk- partister på att elever i skolan är barn till Folket. Folket för vilka staten bl.a. finansierar fängelser, sjukvårdsinrättningar, hospice, domstolar, avgiftningshem, förskolor, familjehem, familjerådgivning.
Vilka barn tror han att skolorna tar emot?  Som om han bara ser en slags mönsterelev? en liten Kalle och Ada som följer modellen, folkpartimodellen, ungar utan sammanhang, utan sorger, utan bekymmer, utan föräldrar som super, utan föräldrar som dör, skiljer sig, tar livet av sig, depriverar, mördar, stjäl, går arbetslösa. Varför tror Han att det för nån i ovanstående livssituation ska kännas angeläget att vara fin och snäll och ropa HEJ! Matematik!?

Ta dit hans mamma!

Kommentarer

 1. Det finns hopp när det finns en sån som du, som tänker det du gör.

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma. Med utropstecken. !!

  SvaraRadera
 3. Det här hörde jag på radion igår.
  Alltså, trodde först jag hörde fel.
  Hade jag inte förstått bättre, skulle jag tro han fiskar efter Sverigedemokraterna...

  Vet du, Mrs S, Sverige behöver skarphuvud som ditt. Som Smultron säger, då finns det hopp.

  /Marie

  SvaraRadera
 4. Kära ladies! Jag tror inte att man behöver vara särskilt skarpsinnig, men olika erfarenheter ger olika perspektiv, och för oss som arbetar med dessa barn som andra i andra skolor och sammanhang kallar för "Allan", vi blir så djävla förbannade eftersom vi vet att allantag är stress. Vi vet det bara, för vi ser det varje dag. Hur bra det går, hur lite våld det är, hur kul vi har, hur mycket man lär när man får chansen.
  Tack för er support, jag suger åt mig, verkligen! för jag behöver verkligen höra, tack tack ... bugar också.

  SvaraRadera
 5. Kaffepulver! Välkommen hit! *bigsmile*

  SvaraRadera
 6. Hittade hit via, tja..var det kanske Dictum Factum? I alla fall, jag kommer återvända hit!

  För övrigt skulle jag inte kunnat skriva denna bloggpost så bra som du, men jag håller fullständigt med dig!

  SvaraRadera
 7. Bina! öppna armar och välkommen! så roligt att du hittat hit! Yepp, kom gärna tillbaka ...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: