tisdag 24 augusti 2010

Konflikt?

Nu i efterhand tänker jag på det underligaste som hände i Agenda när Åkesson och Shyman debatterade. Åkessons underförstådda förslag att skicka ut alla utlandsfödda män eftersom de - enligt statistik som dom, alltså institute-SD,  ska presentera i veckan - begår flest våldtäkter i landet har en för Åkesson ännu grumlig orsaksförklaring.

Driver han sin tes hela linan ut, samt - som han gör i öppen debatt - förkastar socio- ekonomiska faktorer som orsak till den högre representationen för utlandsfödda i våldtäktsdomar, då erkänner han precis samma tankegods och ide som genomsyrar F!:en patriarkal könsmaktsordning.

Vad ska han göra med den uppfattningen i andra frågor?

11 kommentarer:

 1. Bra poäng! Ring och fråga vetja!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tror inte den går hem Bina! Han har svar på alla tal, o talibantal ...

  SvaraRadera
 4. Ja, han var fasligt envis med talibanerna hela tiden. Hmmm...nu när jag tänker efter får jag nästan lust att räkna hur många gånger han sa talibaner under debatten.

  SvaraRadera
 5. Bina, jag vet inte, men vad ska man tänka? Vad är det som driver en sån person? viljan till ett bättre samhälle? Viljan att vaddå? JAg menar för alla kan det tyckas nostalgiskt att titta tillbaka på 70- talet, och tänka att det var peradisiskt barndomskt, men visst förstår man att världen har gått vidare ... den har utvecklats till nåt mycket roligare, mer spänannde, större, mindre ... När jag vet liten på just 70- talet då visste jag INGET, såg genom tv- rutan lite gråteve, Nyheter, Fönstret mot tv- världen, och så vidare, nåt annat visste ajg inte om. Jo, dom sköt Jimmy Carter, och det minns jag för när vi stod i kön för att få tåga in i klassrummet frågade min vackra fröken om vi hade hört, jag hade banlontröja och några gabardinbyxor och trodde att nu skulle världskriget bryta ut, det man fasade över då.

  SvaraRadera
 6. Smultron den genusvetande har raderat sitt inlägg. Förmodligen såg hon igenom min logik, för om DET är könsmaktsordning är ALLT könsmaktsordning, ett cirekelresonemang antagligen...

  SvaraRadera
 7. Ja, han, Åkesson, kan ju tro att det är genetiskt- betingat också med våldtäktsläggning, en speciell gen som kommer med speciell etnicitet. Hur dess utbredning skett så pass oavgränsat mellan kontinenter är jag inte heller man att förklara men det vet säkert Åkesson. Och att det bara dyker upp hos enstaka individer inom populationen verkar också lite underligt. Är det en mutation, som bara drabbar män födda i muslimska länder?

  Om det har med religionen i sig att göra finns samma logiska loop att förklara. Likaså kultur ...

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Hahaha! Och så gör jag det igen! Läser inte igenom innan jag klickar och det blir fel! Jag har problem med stavfel. När jag gör dom själv vill säga.

  Nej, jag har INTE sett igenom din logik, ska det vara. Jag såg inte programmet, tyvärr, var gårdagens fullständigt ointressanta kommentar från moi.

  Jag lånar Bodil Malmstens ord i dag:
  Det var inte bättre förr men det är sämre nu.

  SvaraRadera
 10. Hehe, ja, men du, just här inne där särskrivningen duggar liksom stavfelen och ibland, får skylla på det, hastighetsskrivande nedslagsfel ... här finns inga sådana prestationkrav, här förstår vi väl ändå ... ;)
  Programmet var inte sevärt, så ödsla inte din värdefulla tid på det ...

  Jag vet inte ens vad man har för att säga att det är sämre nu, man kommer ju inte ur det liksom, hur man än gör ...

  SvaraRadera
 11. Skulle gärna sett debatten, men den går väl på svt play kommer jag på nu när jag skriver!

  SvaraRadera