Fortsätt till huvudinnehåll

K A P I T A L skillnad

Unna dig en pool!
jinglar uppmaningen in i teverummen
strax innan två lögnare får tala ut
om ungar på Kollo i Stockholmska skärgården.
8500 riksdaler
för att ta med sig kåsa, regnställ, liggunderlag och termosovsäck
och med Scouterna göra sig redo att vara en vecka på vildmarksläger.
Ansvarige svamlar länge om att det minsann arbetas ideellt på den här gården,
och sen rör han, den ansvarige till det i sitt desperata försök att förklara bort att de mjölkar föräldrar på
8500 för en vecka där du får steka strövargodis på ditt medhavda Trangiakök.
Det är självkostnadspris, säger han sen.
My ass, att det kostar!?
STADIUM är också där och sponsrar, påstår dom, men sen kommer det fram att det dotterbolag som det handlar om inte heller har något "vinstintresse" i lägerverksamheten utan kör på samma linje:
SJÄLVKOSTNADSPRISETS.

Telefonröst från Majblomman får kommentera, hon lämnar inga kommentarer, diplomat, eller bara allmänt medelklassifierat stilfull, men hon vill absolut trycka på att kommunerna borde ta sitt ansvar och ordna gratis aktiviteter för barn under sommaren.

Ett helt gratis uppslag från mig till Stadium: anlägg basketplaner i kommunerna, låna ut bollar, dansmattor, instruktörer, inlinestävlingar, mjuka mattor för sagostunder, you name it, jag kan komma på fler ideer, bara ring om ni vill höra.

Ingen som saknar Unga Örnar, Folkets hus, Fritidsgårdarna, Skå Gustav ... kollektivet, ambitionerna, ideerna, badbussarna, teaterkarnevalerna, korv o bröd, juniorerna?

Nä, för fan, Unna dig en pool i stället! gör det! Roffa åt dig de där sista skattepengarna och UNNA dig, så att i alla fall DU kan betala kollo för DINA ungar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: