Fortsätt till huvudinnehåll

Bakfickeplånka

Det sprutar valmanifest. Alliansen och De Rödgröna.
Jag vet inte.
Lever jag i ett land nu där paradigmet har slagit över?
Media tokhypar M. Såg en gubbe(m) på Willysparkeringen, den brevid Orient huset, där är nog andelen utlandsfödda (Oh hjälp mig gud så jag slipper våldtäkten!), relativt sett mycket hög, m-mannen baxade ur sig ur sin Peugeot Partner Family, vit med det ljusblåa Nya Moderaterna textat på sidan. Kommer i Familjebil, truckerartad, va? ovig, folklig, tungandad, en sån bil förresten som vi funderat på att köpa, nu får ajg tänka om, jag förberedde mig, på mitt sämsta humör javisst, tänkte säga: Jag tammejfan HATAR de Nya Moderaterna, om han kom fram med sina lappar. Han gjorde inte det, så lite värdighet fick jag i alla fall behålla.
Men i media ser det lika tammejfanartat ut som om de bestämt sig, de ska ha  in dem en mandatperiod till.
Som om år och dar av denna förutsägbara Sosse-hegemoni är över. Erlander! Branting! Palme! ni får vända er i graven.
Framtiden är inte er.
Framtiden är Mauds, Fidde R´s, Hägglunds, och jag vill inte ens nämna hans namn här.
Det är över nu ... earan Sverige, det mest jämställda landet. Nu blir det Nya tider, Nytt Drag, Nya tag!
Tjocka plånböcker för var och en. Sitt inte på den feta härligheten i bakfickan bara, hörde att det genererat en hel del ryggproblem på sistone, snedfördelning la grande förstår ni.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: