torsdag 8 juli 2010

Askpengarna

Nä, nu har jag tänkt lite på det här eldandet och tycker nog att det är det mest uppkäftiga sedan, ja, jag minns ej, (eftersom mitt liv är ett mjölkigt anpassat och vänt stilleben numer).
!00 000 skulle inte ens räcka till en halvsidesannons har jag förstått.
Och alternativa illustrationer av inkomstskillnaderna, vore det något att hoppa högt över i Almedalen där fulspelet att stjäla varandras mediautrymme visar på sällsamt stor kreativitet?

Nä, detta bål renderade uppenbarligen uppmärksamhet långt ut i världen, och kanske gör just det en viss skillnad, kanske sätter det en liten klunk av förtjust förvåning i vrångstrupen på en lätt uppgiven, desillusionerad kvinnokämpe därute(mig!) och väcker en våg av lust att ånyo stå upp för frågan.
Lite upprymd känner jag mig i alla fall plötsligt när jag också ser att Bang i sitt senaste nummer samtidigt, med charmigaste flörtflaggan hissad undersöker om våldamheter möjligen skulle ha gjort någon skillnad för jämställdhetskampen, och ja, DN har ju serien "Männen och skulden" att läsa ... också sen kom detta lite kick assiga F!- eldandet då ...

Och varför är det inte bara en spottloska i fattiga kvinnors ansikten?
Nej nej, tänk inte så, tänk lite större!
Jo, för det är något vi bör FATTA, att dessa fucking stålar: ETTHUNDRA TUSEN balobas brinner framför våra näsor VARJE MINUT.
Tänk på det i stället.
Sparka på den bålbrännaren!

JAG VILL HA!
Ge mig Stålarna!


2 kommentarer:

  1. Min första impuls var att bli upprörd som alla andra. Min andra tanke var att skriva ett mail till Gudrun där jag tackade för hennes helt galet starka integritet. Det gjorde jag också. Hon svarade att uppskattningen värmde så här i snålblåsten.

    SvaraRadera
  2. Galet starka integritet var det. Antagligen är det så för alla minoritetsgrupper som strävar för att rucka majoritetssamhällets normer åtminstone lite lite grann: att högt huvud, haka och just integritet är nödvändigt! Lipsillar göre sig icke besvär ... liksom.

    SvaraRadera