Fortsätt till huvudinnehåll

Askpengarna

Nä, nu har jag tänkt lite på det här eldandet och tycker nog att det är det mest uppkäftiga sedan, ja, jag minns ej, (eftersom mitt liv är ett mjölkigt anpassat och vänt stilleben numer).
!00 000 skulle inte ens räcka till en halvsidesannons har jag förstått.
Och alternativa illustrationer av inkomstskillnaderna, vore det något att hoppa högt över i Almedalen där fulspelet att stjäla varandras mediautrymme visar på sällsamt stor kreativitet?

Nä, detta bål renderade uppenbarligen uppmärksamhet långt ut i världen, och kanske gör just det en viss skillnad, kanske sätter det en liten klunk av förtjust förvåning i vrångstrupen på en lätt uppgiven, desillusionerad kvinnokämpe därute(mig!) och väcker en våg av lust att ånyo stå upp för frågan.
Lite upprymd känner jag mig i alla fall plötsligt när jag också ser att Bang i sitt senaste nummer samtidigt, med charmigaste flörtflaggan hissad undersöker om våldamheter möjligen skulle ha gjort någon skillnad för jämställdhetskampen, och ja, DN har ju serien "Männen och skulden" att läsa ... också sen kom detta lite kick assiga F!- eldandet då ...

Och varför är det inte bara en spottloska i fattiga kvinnors ansikten?
Nej nej, tänk inte så, tänk lite större!
Jo, för det är något vi bör FATTA, att dessa fucking stålar: ETTHUNDRA TUSEN balobas brinner framför våra näsor VARJE MINUT.
Tänk på det i stället.
Sparka på den bålbrännaren!

JAG VILL HA!
Ge mig Stålarna!


Kommentarer

  1. Min första impuls var att bli upprörd som alla andra. Min andra tanke var att skriva ett mail till Gudrun där jag tackade för hennes helt galet starka integritet. Det gjorde jag också. Hon svarade att uppskattningen värmde så här i snålblåsten.

    SvaraRadera
  2. Galet starka integritet var det. Antagligen är det så för alla minoritetsgrupper som strävar för att rucka majoritetssamhällets normer åtminstone lite lite grann: att högt huvud, haka och just integritet är nödvändigt! Lipsillar göre sig icke besvär ... liksom.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: