fredag 18 juni 2010

Uppställning kamrater!


Är det för att markera att kungen V E R K L I G E N  accepterat prinsgemålen som de bryter symmetrin: kvinna till höger om mannen, kvinna till höger om mannen, man till höger om kvinnan Kronprinsessan, så att Daniel får stå bredvid kungen?
Måste vara en KD-dröm det här, med äkta par äkta par äkta par.
Men vem har stylat mamma Westling, här i en beige mundering med platta skor till? 
Och varför ställde man henne främst i bild?
Konungen av Sverige med ett förvirrat uttryck. Vad kände han i den där stunden? 
För vem är det här steget längst egentligen, för vem har klassgränserna starkast barriärer?
Med all sannolikhet för di kungeliga. De har förvisso sina maner och sin hemtamhet med konventionerna att falla in i, men i övrigt, att vara en del av och med dem de förut haft en sådan distans till, som de försökt tjäna genom att böja sig ner och klappa på huvudet, det kräver ett tålmodigt överseende.
Prins Daniel han står med händerna för skrevet, igen.

Var är de på väg? Vad ska de göra? Var kom de ifrån innan de ställdes upp i den här lustiga raden?
Jag är helt enkelt fascinerad av settingen i den här scenen.

Chockad förstås över att se hur den där sportiga killen som full av charm konverserade prinsessan på Hockey nu ser så här uppstramad ut.
Missade ni boxer-njuren i AB? Det är elakt, men det är roligt. Förlåt. 

Förresten jag undrar också hur V E R K L I G H E T E N S folk kan ha råd att vara inbjudna till ett sånt här evenemang? Sätter knugen in ett litet tillskott på allas konton så att man förmår införskaffa alla dessa spektakulärt exklusiva kläder, blomster, gåvor, och andra finesser (manikyr, pedikyr, före- och efter- behandling hos psykologen, m.m.) som man måste hålla sig med vid fester av dignitet som den här? 

2 kommentarer:

  1. Före- och efter- behandling hos psykologen, hahaha, ja, det var ungefär vad jag var inne på när maken och jag pratade om det hela. Jag kan inte låta bli att beundra dom lite, dom som klarar kalaset. Vad är dom gjorda av? Eller: vad går dom på? ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag VEEEET inte hur dom gör. Det enda lilla tecknet på distansering till sammanhanget var väl när Westlings släktingar gick på den KILOMETERLÅNGA blå mattan på väg in till kyrkan och en av mostrarna och hennes man inte kunde låta bli att fnissa. Det tyckte jag var friskt. För så overkligt måste det väl ändå vara att gå där i en tung sidendress...

    SvaraRadera