Fortsätt till huvudinnehåll

Som en lördag

Med vårlukt från den våta jorden.
I Maj.
Mot sommaren.
Då kan det ändå kännas svårt att komma hem.
Vad ska man göra?
Pseudoaktiviteter.
Men vilka? Friskis?
Impulsöpa nya vårboots och ångra sig sen.
Äta för mycket av allt.
Vara ihålig.
Trött.
Håglös och vilse.

Livet, shit det var länge sen jag gick utanför huset på Tråddragaregatan och kände sommarbrisen i kläderna.
Den gången hade jag ett bandage om en lindad ankel, och tänkte på det sköna i vinden och att jag förmodligen skulle kunna minnas den underbara känslan av frid och välbehag som jag kände när jag som sjuåring gick där i min barndom och var stor, och det har jag gjort, kommit i håg.
I bland kommer glömma bort, säger dock A full av ironi när jag glömmer att blinka vid en sväng. Och det säger han för att jag enligt hans mening är en för hård bilskolelärare som skriker: blink blink, slow down, number two, give gas! Han fattar inte att det är ett eminent stöd för att ta kurvan i en jämn och elegant sväng.

Man ska orka vara ett övergångsobjekt, en container ...
Orka orka.

Kommentarer

 1. ...och du, välkommen hem! Ni hittar rätt ska du se, men famlar gör man. Vid varje hemkomst. För vad är hemma? Kram igen.

  SvaraRadera
 2. Tack Regnnatt,jag hänger med dig i dina resor, både yttre och inre och vet att du också är hemma för en frist, i potatislandet bl.a. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem!
  Menar du att ni övningskör? Det var djärvt!

  Hälsningar från en som försökt...

  SvaraRadera
 4. Jepp,körkort taget i Senegal där infrastruktur är ett ord ännu ej uppfunnet. Att köra i eviga bilköer, sand bland kor och getter är ett kemikazeprojekt som inte liknar filkörning, och turordningen i Göteborgs tretusen cirkulationsplatser.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...