lördag 1 maj 2010

Som en lördag

Med vårlukt från den våta jorden.
I Maj.
Mot sommaren.
Då kan det ändå kännas svårt att komma hem.
Vad ska man göra?
Pseudoaktiviteter.
Men vilka? Friskis?
Impulsöpa nya vårboots och ångra sig sen.
Äta för mycket av allt.
Vara ihålig.
Trött.
Håglös och vilse.

Livet, shit det var länge sen jag gick utanför huset på Tråddragaregatan och kände sommarbrisen i kläderna.
Den gången hade jag ett bandage om en lindad ankel, och tänkte på det sköna i vinden och att jag förmodligen skulle kunna minnas den underbara känslan av frid och välbehag som jag kände när jag som sjuåring gick där i min barndom och var stor, och det har jag gjort, kommit i håg.
I bland kommer glömma bort, säger dock A full av ironi när jag glömmer att blinka vid en sväng. Och det säger han för att jag enligt hans mening är en för hård bilskolelärare som skriker: blink blink, slow down, number two, give gas! Han fattar inte att det är ett eminent stöd för att ta kurvan i en jämn och elegant sväng.

Man ska orka vara ett övergångsobjekt, en container ...
Orka orka.

4 kommentarer:

 1. ...och du, välkommen hem! Ni hittar rätt ska du se, men famlar gör man. Vid varje hemkomst. För vad är hemma? Kram igen.

  SvaraRadera
 2. Tack Regnnatt,jag hänger med dig i dina resor, både yttre och inre och vet att du också är hemma för en frist, i potatislandet bl.a. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem!
  Menar du att ni övningskör? Det var djärvt!

  Hälsningar från en som försökt...

  SvaraRadera
 4. Jepp,körkort taget i Senegal där infrastruktur är ett ord ännu ej uppfunnet. Att köra i eviga bilköer, sand bland kor och getter är ett kemikazeprojekt som inte liknar filkörning, och turordningen i Göteborgs tretusen cirkulationsplatser.

  SvaraRadera