Fortsätt till huvudinnehåll

Olika

En del är roliga.
Jag är inte det.
Jag vill börja tänka positivt.
Att hålla rött.
Kärlek till världen till exempel, det är att hålla rött ut,
att ha tron på att man har något att ge den.
Och tillförsikt vill jag också ha. Mycket mer än att vara kul vill jag ha storsint tillförsikt i att förbli luftig och glad, jag säger inte lycklig, men jag säger luftig.
Som ljusgrönt och vitt och gult i en Sköna hem-tidning om våren.

Kommentarer

  1. Tillförsikt vill jag också ha.

    SvaraRadera
  2. Rolig, det är inte jag heller. Spelar mindre roll, om man som du skriver, kan och vill leta efter det positiva, efter tillförsikten. Det vill jag med. Så det är väl bara att sätta igång :)

    SvaraRadera
  3. Jag bara blev så medveten plötsligt, att man egentligen bara letar upp känslan inom sig, förstorar den,och håller fast i den som riktmärket men tar för att ta en skonare ut ur en storm... Man håller klart, och rät kurs bara. ;) Vi försöker vi tre!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: