Fortsätt till huvudinnehåll

Lilla Lyckan

Nä, nu vet jag inte vad det är med mig?!
Känner mig väldigt glad  och osnorig!
Att äta häxmedlet Lariam som malariaprofylax funkade kanske omvänt på mig:
de svåra psykiska besvären som rapporterats som biverkningar visar sin motsats?!

Dagens blev potatismos spetsad med lök och bladpersilja och stekt kyckling.

Dagens teve var Pia Sundhage om ledarskap i ettans morgonteve.

Dagens läsning fanns hos Vänstra Stranden om Konservatism. Gud vad jag skulle vilja lära mig MER.

Dagens fitness var på Friskis & Svettis medelpass i Kortedala.

I kortedala tränar damer med slöjor och långärmat. Och på torget där när jag skulle lägga tackkorten från Bröllopet på lådan såg jag att de annonserade om en läscirkel på temat queer, det var nog biblioteket, böcker av Elin Wägner och Nina Björk och Mary m.fl, låg på ett sjuttiotals- oestetiskt- vis i ett tomt lysrörsupplyst skyltfönster. Om man bor i Kortedala och är öppen blir man väldigt kompetent och kulturellt rik. Kanske vi ska flytta dit. Husen är billiga, radhus, alltså.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: