tisdag 2 februari 2010

Var det Sex han ville ha?

Fd länspolismästare Lindberg kallad Kapten Klänning sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och för förberedelse till grov våldtäkt på barn. Enligt uppgifter i pressen, sedermera dementerade av polisen vid en presskonferens, tycks Lindberg ha dragit misstankar mot sig i samband med att en hallick i nån Stockholmsförort "fallit" från en balkong och i vars ägo man hittat bl.a. Lindbergs nummer. Man satte in spaning, (månader efter balkongincidenten?). Flyktiga rykten om misstanke av begångna brott på flertalet platser både i och utanför landet spreds. Vilka bevis man de facto har mot Lindberg kommer väl avslöjas så småningom. Även om de vittnesmål - prostituerade som kvällspressen med all sannolikhet betalat ordentligt för(hoppas jag) - redan målat fram en bild av en frekvent sexköpande man. Vilka brott förmodligen konsumeras av det grövre 'våldtäkt' och 'förberedelse till grov våldtäkt'.

Lindbergs extraordinära engagemang för att öka jämställdheten inom poliskåren har uppenbarligen gjort  skillnad som redovisas i en rad siffror och genom berättelser om hur många medarbetare i organisationen som fått en bättre arbetsmiljö. Här måste man särskilja hur det Lindberg föreläst om och uppenbarligen tagit strid för lever bortanför hans person. Det är ideer som bärs fram och upp av personer och företeelser långt utanför den här budbärarens persona. Vilket Bodström på sin hemsida påtalar: "snöbollen fortsätter rulla"(vilket många på flashback hoppas på ska inbegripa fler höga sossar - Bodstöm himself helst -  in i härvan av snömos).

Öknamnet Kapten Klänning var något Lindberg själv använde, bla. på sin hemsida, och det vittnar väl om hur svansen av hån och häckel såg ut. Vilket i sin tur belyser hur liten tolerans det finns för steg utanför den ideala och normskapande 'manliga poliskonstapeln'.

Nu sitter Lindberg anhållen för våldtäkt och grov förberedelse till våldtäkt på barn. Indicierna som ryktesspridningen ger gör det lätt att tro att Lindberg ingått i nåt nätverk som halar fram girls på beställning(varför annars finnas i hallickens telefonlista). Det spekuleras om det kan ha handlat om människohandels-flickor/pojkar. Vi vet ju att de köps och säljs och då måste det ju också finnas en marknad. Men Lindberg tycks ju även ha varit kapabel att fixa knull på egen hand genom nätkontakter på ungdomssajter (träffen i Falun, före vilken han grips). Det spekuleras förstås också kring vad brottsrubriceringen 'förberedelse till grov våldtäkt' kan innebära? Gangbangs med underåriga? Medhavd utrustning för våldsinspirerad sex? Vad?

Är det sex han vill ha? Var det sex han fick? Winberg spekulerar på Newsmill om maktmissbrukande män som realiserar sina sexfantasier (som ju alla har likadana enligt Winbergskan). GW Persson tror att det small till i huvudet på en kränkt idealist för sådär ungefär tio år sen. En annan påstår att Lindberg absolut är en dubbelnatur. På Flashback påstår Avatarerna där att väl alla män vill gänga fjortisar allra helst.

Om misstankarna stämmer har Lindberg begått allvarliga brott. Sex med minderåriga och köp av sexuell tjänst. Fruktansvärda överträdelser av de här flickornas integritet, men också över kontraktet han slutit med omgivningen i och med sin position.

Men, det som slår mig kring det här fallet är den förnumstiga moral med vilken man nu bitterljuvt hånar sexualitetens olika uttryck, vilket samtidigt avslöjar att fördomarna fortfarande är ganska stora inom detta fält. Winberg skriver t.ex. att man får nöja sig med lite fredagsmys, som om steget utanför vore sex med underårig.
När det är Gayparad i huvudstaden kramas uttrycken för allehanda symbolsex (jag klär mig till flicka i latex, jag tänder på kammar, jag runkar till Bosse Larsson, han är min Master, jag är hans Slyna, osv) ihjäl av allehanda politiker med opportunistisk läggning. Och det är väl naturligtvis bara för att det förväntas bygga på frivillighet!  Men var går gränserna för det här med din och min sexualitet? Så länge det är pittoreska inslag i populärkulturen (Ah, det gör ont! och Lena Ph som juckar mot stativ i Melodifestivalen) som kittlar den där mainstreamiga svennen man är verkar allt vara okej. Men nu är det moralen som ska slå an tonen på löpsedlarna. För att det bor en djävla massa uppdämnd avsky för all den här falska öppenheten, och för feministisk strävan, trots allt, i Svensken?
Uppenbarligen GÅR det inte att vara för jämställdhet och samtidigt vilja förnedra någon i sexualakten. Ungefär som att man är en Kapten Klänning om man inom polisen strider för kvinnors rätt.
Naturligtvis Man FÅR ABSOLUT inte ha sex med minderåriga, och det är ett brott att köpa sex! Of course. Men det är tonen i strömmen jag hör.

Nu återstår att se hur utredningen kring Lindberg fortskrider, hur den trots allt politiskt styrda organisationen granskar en, av politiker tillsatt tjänsteman, av sina "egna". Förmodligen är Alliansen lycklig över en sossetillsatt länspolischef som torskar, och inom kåren skrattar man väl högljutt i takt med att tårtbitarna sväljs ner i det allmänna firandet över att en feminist föll på eget grepp. Jag skrattar för att det numer blir allt svårare att mörka såna här tillställningar. Det går uppenbarligen, om lojaliteterna är hundra, men ett förfluget ord, en tappad mobil, sen är alltihop ett korthus som drar med sig, förhoppningsvis allt som ska med!

2 kommentarer:

  1. Nu väntar ungarna på datorn så jag får kasta mig över artiklarna på Newsmill sen och läsa.

    SvaraRadera
  2. Jag orkade ärligt talat inte ens läsa klart vad Winberg skrev.

    SvaraRadera