Fortsätt till huvudinnehåll

Semle-Bakterier?










Bakterier är encelliga mikroorganismer utan cellkärna. Och det får mig verkligen att undra över hur de utan cortex ändå VET att de ska formera sig på olika ställen på kroppen, en sort i analområdet, en sort under armen, en annan i ljumsken osv. Det är därför man inte skall alcogella sig överallt. Och det är därför man inte ska peta sig i röven innan man äter, för munbakterierna är inte desamma som rövens, även om var och en gör gott och behövs där dom är.  


För min del har det här svininfuensa-bakteriatet fått en aldrig förr erkänd baterienoja att gry. 
Jag har börjat tvätta mig, inte som Freudfallet som inte kunde sluta men ändå, alltid efter toabesök, nej, kanske gjorde jag inte det förut, alltid. Jag tvättar mig före matlagning, före fruktskalning. Jag aktar mig för att köpa öppet liggande livsmedel som skall konsumeras kallt utan att skalas, så som lösvikts-aprikoser, nötter, vindruvor, oliver, bullar ...

Och i dag när jag gick in i affärn så satt det en sorglig stackare och sålde semlor alldeles intill ingången där alla stampar av sina fuktiga smutsiga skor, där alla stannar till och hostar en extra gång, där gubbarna som skall spela på alla dobbel man kan spela på sitter i klungor över sina tipsrader och säkert inte heller har tvättat sina händer efter alla livets toabesök. 

Innan jag gick hemifrån hade jag bestämt mig för att unna mig en semla (ja, jag är livstids-bantare) men nu, när jag såg hur det där locket sakta men säkert dalade under den allt varmare spritsgrädden då sa även jag: no no ... no way! Hur mycket ljumskbakterier finns det inte i den där grädden? 

Ingen semla alltså. 

Kommentarer

  1. Bra tänkt. Själv tvättar jag alltid händerna när jag varit och handlat.
    Tänk bara alla äckliga bacillhänder som hållit i kundvagnen. Örrrk!

    SvaraRadera
  2. Jag veeet, kundvagnarna, lösviktsgodiset, handtag på dörrar, trappräcken, hisshandtag. Yo nejm it!

    SvaraRadera
  3. P.S Tänk på hur många som under tiden de handlar hinner torka av snor på handen och sen rulla kundvagn med densamma ...

    SvaraRadera
  4. Nästa gång jag ska på ICA är det handskar som gäller. Gummihandskar.

    SvaraRadera
  5. Haha...på det där programmet Halv åtta hos mig var det en grabb som trädde plastpåsar på händerna innan han grävde efter äpplena i fruktdisken. Kallade det handkondomer...och det var ju fan helt genialt. Honom gillade jag!

    Jag är annars den som under massa år hade tvångstankar om smuts, och bearbetade det med en tågluff. Tvungen att använda sunkiga muggen, ingen tvål ingenting...Men såklart det var innan handspriten var för gemene man.

    En blöt puss fr mig:)

    SvaraRadera
  6. Men alltså. Han, med påsarna, pratade om att folk hade tafsat på grönsakerna. Personalen då? De som lade upp allt på hyllorna. Hade de tvättat händerna ordentligt? Jag bara undrar. ;)

    SvaraRadera
  7. Men såklart...det går inte att leva om man inte litar på personalen. På riktigt. De har ju våra öden i sina händer, typ, kan klägga in varorna med värsta smörjan ju. Hm, lite weird föreställning, det medges:)

    SvaraRadera
  8. Lagom är väl bäst. Som sjukvårdsutbildad har jag alltid varit noga med handhygienen.

    Men vad sjutton, lite skit rensar ju magen... ;)

    SvaraRadera
  9. Men alltså ... hörrni smartbrudar va ni är kloka, men han med plastpåsarna da! han skyddade ju bara andra från sina bakterier, alla andras fick han ju med sig, och sina hade han ju redan, sann altruism alltså, gränsande till masochism eller?
    Men ibland kommer det ju sånadär weiros och lägger nålar i barnmaten och allt man hör talas om. Således bör man alltså koka allt och mixa till pureer.
    Eller också kan man bygga ramper till fruktdisken där en och en lite fint rullar ner i en typ av rodelbana på vilken man fäster sin påse. Eller göra som i Paris och Barca, där man fan inte får pilla på frukten.

    SvaraRadera
  10. Brrr! Och ju mer man tänker på det desto värre blir det...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: