Fortsätt till huvudinnehåll

Dagen i dag

Jag tar min andra kopp, starkt kardemummakaffe.
Då tänker jag på Peace på Ett rum med utsikt, tänker på hennes kaffedrickande framför fönstret med den metertjocka fönstersmygen och det vidsträckta skånska snölandskapet framför, vad tänker hon på i dag? I DN läser jag om flickor med ADHD och då funderar jag på Victoria som kämpat och kämpar men ibland glömmer att se hur begåvad och extravagant elegant hon är.
Mitt kaffe svalnar som kaffe gör och det är bara en annan fas och jag vet att någonstans i den här stan sitter en Smultron och funderar över sin uppsats och kanske flyr hon ner under täcket med Kungens alla frillor för att slippa den ett tag. Och jag tänker på Wettex som är på väg till Stockholm med ett alldeles för späckat schema men väl så nyrakad och förberedd med både femtioelva strumpbyxor och raggsockor, må hon få kraft att orka.

Ute ett milt och mycket långsamt snöfall.
Jag känner mig tjock. Tappade fem kilo men har nu under två veckor ätit upp dem antar jag. Varför gör jag så? ADHD? Vill vara lika alert och smarta som roliga SUPERstarka Meschersmitt som gör triahltonmara på Friskis. Jag tänker därför både träna gym och göra jympapass i dag. Och sätta en koreografi jag har tänkt på i några dar. Jag äter frön nu, det är det nya GI. Vet ni att mitt kolestrol dubblade sig efter 1.5 år med GI-kost. Gick ner lika mycket, nästan, kolestrolet alltså, när jag upphörde med den. Konstigt.
Och Regnnatt! med de poetiskt vackra orden som ger så mycket tröst åt att det finns flera av oss som bor så nära sina känslor, hur ska det gå för dig, för er? Likaså har Tinnitus i hjärtat, samma skrikande heart därinne och en hjärna som på det där ovanliga sättet kan analysera det högljudda. Romantiken, jag saknar dig!

Va är det här för en tid? Jag tänker på Ekots enkätundersökning om sexuella trakasserier på teatrarna. Bättre än jag trodde. Inte mer? Undersökningens siffror. Roliga Meg Westergren säger att hon nog inte var tillräckligt snygg. Och jag undrar också hur man definierat sexuell trakassering. Kanske har den alltid orienterade och kunniga Rabiatfeminism en tes. Nej, det har hon inte, än. Maktanalys av Focault-karaktär skulle ju definitivt lägga lite ansvar på motparten också. Vill vi se kvinnor som enbart offer för stora stygga vargen? Eller vill vi titta på en större analys av systemisk karaktär. Hur är det med anställningsvillkoren? med arbetsmiljön? Jaja, jag skiter i det, lite grann. Det är en perifer rörelse.
Röda Korset? Westerberg? Fp? NOT!  I stället tänker jag på hur man i skolan förväntas göra alla rätt, alltid, och hur kritikutsatta dem som jobbar där alltid är, hur nedvärderade, och hur de vant sig vid att vara allt det, trots allt(jag gillar den positionen, där finns frihet). Som modiga Mats till exempel, som alltid är ute i strömmen och LEVERERAR nyfikna pålästa tankar och texter med humor. I samma genre fast med lite annat fokus LEVERERAR lika jämnt Nattens Bibiliotek! Underbart smarta människor!

När jag vill hamna i grandiosa tankedilemman läser jag här. Enda blogglänken av oliktänk som jag behåller.

Jag älskar internet, tänk att man kan få komma så nära, så många. Tänk att man kan få tillträde, fastän man sitter som en amöba i sitt eget kök och för femtioelfte gången funderar på om man har eller inte har ADHD, och emellan detta läser  lite här, lite där, sippar på dagens andra STORA kopp kardemummakaffe.
Egentligen kunde detta räcka, livet kunde vara enugh så här, det är bra, mycket mer stimulerande än det mesta andra man gör. Men det räcker inte. UPP TILL BEVIS om du vill slippa känna dig värdelös. Ut och prestera mrsS! Producera! Men da problem: jag föraktar även det jag producerar, lägger det bakom mig och säger: äsch! Allt rör sig, igen.

Kommentarer

  1. Haha, näe du, jag ligger inte under filten med kungens frilla längre, men vi håller fortfarande ihop! Hon har dock genomgått en personlighetsförändring nu när jag bytt bok. Hon svär och har sig.

    Ja, visst är det härligt att nätet öppnar för dom här kontakterna. Jag brukar också fundera på vilket väder Peace har i dag. Och om du kanske måste skotta igen nu när det snöar och hur går det med franskan? Det närmar sig...

    SvaraRadera
  2. Franskan ligger i sin malpåse, och skotta ska jag väl behöva göra inom snart om detta snöfallet tar i, men är jag lägligt planerad går jag ut och sopar lite då och då i stället ... Va kul att frillan har spottat upp sig! Må gott i dag Smultronet!

    SvaraRadera
  3. Vad du e gullig....

    Idag har Peace inte tänkt en enda vettig tanke, bara gått runt och slagit dank - för övrigt ett mycket bra och beskrivande uttryck. Nä förresten hon har varit en Florence som gått på sjukbesök för de finns de som mår sämre än hon. Gått med hundar i alldeles för djup snö och ätit hetvägg. Och sen har hon ju...

    Du, kanske skulle jag skriva ett eget inlägg. Tänker jag. Men nätet är underbart fantastiskt, bjuder på så många möjligheter. Och så många sagolika människor, som du då, gåtfulla mystiska känslosvallande mrs s.

    Kärlek.

    SvaraRadera
  4. Wettex har kommit fram. Hel och ren. Umgåtts med kär släkting och dennes sambo. Ätit gott och tryckt i sig en semla.
    Nu ska wettex ta sina rollade trosor och gå och lägga sig. Nöjd med dagen och aptrött.
    Kram söte Mrs S!

    SvaraRadera
  5. Jodå, jag har skrivit om ämnet tidigare. :) Bland annat här:

    http://brio.webblogg.se/2006/november/den-nakne-kejsaren.html

    Sexuella trakasserier är förbjudna enligt Diskrimineringslagen, liksom trakasserier p g a kön. Arbetsgivare, även teatrarna, har att dels förebygga att sådant sker, dels agera DIREKT när det sker. Och framförallt ta anmälaren på allvar. Få arbetsgivare är särskilt bra på detta men det finns undantag.

    SvaraRadera
  6. Och Foucault är förträfflig för analys. :)

    SvaraRadera
  7. @Peace: slå dank låter som nåt skönt men lätt melankoliskt de gör i en Tjechovpjäs, jag tror minsann nån där säger det: i alla fall "vid min talgdank!", tror jag, men vad man menar med det då, det veeeet jag inte.Och att du är en Florence både här och där du verkar betvivlar jag inte, och en sån Florence sen!
    @WETTEX: va skönt att höra att allt funkat: resan, packningen, besöken! Mer härliga dagar till er!
    @Rabiatfeminism: Ja, det kunde jag väl tro att du hade, och jag ska alldeles strax läsa om dina kloka tankar i frågan :)

    SvaraRadera
  8. Såg inte detta inlägg igårkväll...
    Att du läser, att jag har hittat skrivandet och att det finns dom som förstår - det gör att jag inte skäms (inte hela tiden iallafall) över att känslorna finns så nära ytan... Kram söta, snälla du!

    SvaraRadera
  9. Regnnatt! men du som skriver som en fullfjättrad, vilket underbarn om du nyss börjat. Kram kram för dig och dina ord*

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

INTER- NATIONELL

Nu kan vi bara vänta ut det. Resultatet. Sd- som kampanjat i motregn av tomater, hur ska det gå för dem? Och hur ska det rapporteras från deras valvaka? Heilandes? Hörde ett program om Islands ekonomiska härdsmälta, några röster sa: vi börjar om, reflekterar över vad livet är, går inåt. Men, inte behöver vi en härdsmälta för det, för att veta att vi inte alls måste ha mer mer mer, shoppa mer mer mer. Al Gore dansade en sommar. Nu dansar industrin uppåt i gen. Och, ja det är ju nödvändigt, för att få fart på världsekonomin. Vi sa väl också att nu ersätts skitsystemet, det genomruttna kapitalistiska blindstyret med ett mänskligare mer holistiskt. Det var 2008. KRISÅRET, oktober 2008. Nu rullar det igen, Vovlo nyanställer. Och visst är det skönt. Folk får jobb. Får mat, får allt dom vill ha. FETARE plånbok. Björk talade på bruten engelska. Reikyavik var för litet för henne, för litet för att sälja musik, sälja artisterui, för litet för att utveckla sin egenart. Det dispar