lördag 13 februari 2010

Bäst i klassen

Det händer att jag tänker på att om fler av de ofta reaktionära, inte sällan folkpartister, sverigedemokrater, moderater, ja egentligen hela den där alliansens anhang; om de verkligen visste hur mycket pengar som skåpas ut på "the missfits" så skulle dem gå man ur huse och riva upp hela jävla socialförsäkringssystemet, SoL, LSS, allt!
Kvar skulle de lämna en vårdgaranti hos fritt vald husdoktor vid enklare åkommor, som förstås någon gång drabbar även en übermensch. De skulle snart vägra betala sina ärligen och rätterligen rättvist förvärvade pengar i skatt till low-lifens etthundraen nya chanser.

För betänk t.ex. att en slampig fredagsknullande förortsmorsa kan gå till könspolikliniken dagen efter och GRATIS få sitt underliv besiktigat. Eller att herr B kan supa sig sne måndag - söndag och åka in på torken, och saneras från sina självförvållade krämpor för en tid innan han släpps ut på gatorna igen för att upprepa samma resa. Och tänk att den där skolkande majarökande slackern som fan inte orkar stå upp på morgonen men som i bästa fall infinner sig till torsdagens eftermiddagslektion ska få en arsenal av insatser som kurator,syo, specialgrupp, och om det inte hjälper för att få honom över till G, får gå om några år.
Tänk på att gitarr-mongot får extra av allt betalt av kommun och stat genom skolgång, fritid, avlastning, personlig assistans, boende. Tänk på att den där alltid utbrända som gråter så fort någon ställer ett krav går där hemma på skattebetalarnas försorg för att den är arbetsskygg (den fördomen vann valet -06).
  Det finns dom som tror att om föräldrarna bara tar hand om, cochar och kör ungarna till trehundra kulturella och sportiga evenemang i veckan, samt styr sockerintaget till lördag förstås, dom ungarna blir det goda medborgare av. Bäst i klassen, liksom, allihop.

[Glömde jag farbror Greens cancersvulster? hoppla, vilket minne, ja ja, visst ja: tänk på cancersvulsten som växer på oss, miss könsbyte på det allmännas bekostnad: va e de?]

Ibland tänker jag på det, på att dom som tror att behövande är avvikelser i samhällskroppen dom kan bli så farliga. Dom som tänker på socialtjänstens alla kunder på samma sätt som man tänker på mögelangrepp på villan: en främmande spor som man om man bara sanerar blir av med, och för den delen: den som gör RÄTT, väljer RÄTT från början, den FÅR aldrig sin villa mögelangripen.

Tänk att det finns dom som ser på människan på det sättet. Som tror att den enes framgång är förtjänad av god karaktäristik och genetisk välkonstitution. Som tror att om man bara hindrar degenereringens spridning (sterilisering, abortering av felmärkta foster, ansvar, rätta val), då blir samhället ett för människor i solen, hygienskt designat med öppna rena ytor av lycka och storproduktion. EN måste bli rik först, innan alla andra kan bli det, som Alf Svensson sa.

Inte sant?

2 kommentarer:

  1. Precis. Man bör vara beräknande från början, fullt utrustad, total kontroll, så man inte drabbas av mögelangrepp. Fy.

    Vägrar man köpa den där människosynen kan folk få för sig att man inte tror på den enskilda människans förmåga att ta ansvar över sig själv och styra sitt liv i den riktning hon vill. Jag tror visst på människans förmåga, men vi är ju för f inte ensamma, vi ingår ju i ett sammanhang.

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk att folk inte kommer i håg det, eller luras att tro att ingen annan gör det, utan att alla skiter i alla och om det är så då MÅSTE man ju värna om sig själv, först.
    Nu är jag trött på allt coachande där den enskilde ska bli lite bättre, lite bättre, för att karva lycka...

    SvaraRadera