Fortsätt till huvudinnehåll

Peace broth'a


Sonen omtänskam i telefonen. Kärlek skuld och gottgörelse. Mannen i telefon, Skype fuckade. 2 timmar a 2000kr. En diskussion och en härlig målsnöresfest. Kärlek, skuld och gottgörelse. Till min lilla lycka kom sonens julklappsspikmatta hem igen, så jag sitter på den nu för att klara svanskotan. Ska koka frikadeller. Älskar frikadeller, i en riktigt mustig tomatsås, bladpersilja, vitlök, rostad paprika, rostad aubergine, hett. Måste städa upp. Måste köra på några steg inför morgondagens kurs. Glad för att jag börjat hålla danskurser. Jag kan lite olika saker men tänker alltid att nä men inte ska väl jag tro att jag ÄR nåt. Som om man ska få ett okej, har fan väntat på okejet från den imaginära rättsjuryn i hela livet utan att höra det. Jag kör på. Svänger. Rullar och juckar och shake it oh baby now! Bara fötterna håller. Till Frikadellerna lite rött vin, åkte förbi systemet på väg hem, bristvaran vin inhandlades och planen är att det ska avnjutas till frikadellerna. Ett portugisiskt av Schirazdruvor. Oh, ah, Oh, ah. Fick stanna till i backen i vilket huset hänger för några hundägare som slagit läger mitt i. Backade ner igen och tog fart för att komma upp. Hundägarna var före bloggarna, med sina kotterier, sina tillrop, sina skvallerhörnor. Jag saknar det. En gång hade till och med min gamla byracka som är död nu en plats i ett såntdär kotteri på söder i Vitabergsparkens hundgård. De visste namnet på honom, han viftade sig träningstrött redan tre kvarter innan vi kom dit. Halleluhja. Snart är det vår. Men nu ska jag börja svänga upp ligamenten tills det brinner i lederna till denna:

 Salif Keita: Yambo

Kommentarer

 1. Hundfolkets gemenskap och bloggarnas, olika forum med heeelt olika fokus. Vilket jag gillar bäst, undrar du? Blogghänget såklart:)

  Fö älskar jag också frikadeller, lammfärs, vitlök, lite kanel, tomat o ev lite kokosmjölk.

  SvaraRadera
 2. Låter bra! Sväng på rumpan och sippa lite för mig med. Här händer varken det ena eller andra.
  Och nu längtar jag efter frikadeller.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad hungrig jag blev nu då.
  Skitbra av dig att köra på med danskurser!

  SvaraRadera
 4. Peace: ja just ja, du har tillgång till båda, vilken LYXtillvaro;) ... Den första ger ju lite välbehövigt avbrtt och sätter fart på blodomloppet, aka minskar risk för sittsår. Lammfärs, o kanel: mmmm!

  Wettex: Jag svänger för dig me, dubbelsvänger, sätter allt i gung liksom; och kan bara tipsa dig att göra dina Frikadeller efeter Peace's recept ovan...

  Smultron:
  Titta, där ser ni alla bloggtvivlare, det ger också verkligheten effekter, hunger, uppslag för dagens middag, inspiration. Och UPPMUNTRAN! Tack Tack för det! känner mig bra, och fixar juh det här instruerandet fint!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: