Fortsätt till huvudinnehåll

Etthundraett sätt att INTE limma en låda

Lådorna i byrån har frontalkrockat och kraschat ner på golvet framför. Bad sonen köpa klister, han kom hem med Karlssons. Nu ska jag bara göra det också.
Limma.
Smet och slimmade på ett core-bosu-pass i stället. Perfekt fot- & balans- träning. När jag gör något som är svårt och kräver energi börjar jag må illa. Neuron-illa, om nu nån vet vad jag menar.
Man mår alltså illa som om det är nerverna som sätter igång nåt vagt obehag.
Det kan vara psykosomatiskt, och det kan hänga ihop med mitt traumakluster som jag släpar på kring prestation. Nån skulle väl också säga att jag gjorde mig av med en slags obskyr kristallartad låsning, eller hämning kanske?
Det fanns en tid när jag ägnade mig åt det, föreställningen om den låsningsfria kroppen, själen, människan. Flödet, energierna, helheten, the holy spirit och andarnas änglar: hej!
Phfha! nu är jag glad att jag jympar, att jag dansar, att kroppen funkar. Att man har lite sex då och då. Fast fötterna har börjat krångla.  Kanske sen jag blev av med badkaret, för jag tror ärligt talat att de tyckte rätt bra om att ligga i det heta varje dag och spreta. Fotbad i spann funkar inte.

I dag jobbade jag på lite extra för att det var trist att åka hem. En bra dag brukade A laga mat tills jag kom. Då kunde man känna lukten av koket redan när man svängde om husknuten. Vi bor ju i bottenplanet på en fyrafamiljsvilla. Oset från vår spisfläkt dras genom en kanal ut på ytterväggen. Rökarna går rätt upp till grannarna. Synd då att det är vi som kokar mest mat, i olja, i stora kastruller, sent på kvällarna. Jag har även börjat lukta invandrare. Varenda plagg är inpyrt av oljan, fisklukten, chilin. Vad dom andra äter vet jag inte.FLÄSK-KOTLETT, tror jag på för barnfamiljen. Tjejerna på vinden hämtar nog hem hälsosam Sushi eller Thai. Kvinnan i mitten äter nog inte alls för hon är då så smal och tunn. En kopp ekologisk Hälso-fil om dan kanske?
Det här huset är fantastiskt, demografiskt sett ett genomsnitt av SVÄRJES befolkningssammansättning: 1 dos homosexuella, 1 dos ensamstående änka, 1 dos mamma-pappa-barn-famlj (2 barn: flicka+pojke), 1 dos etniskt mixad, (Främre Asien, + Afrika). Fine.

Ja, nu är det nog dags att limma lådorna i alla fall, man kan ta en i taget, det ÄR inte oöverstigligt, just Do it MrsS!


P.S Tillslut är man glad bara för att man LEVER ...

Kommentarer

  1. Tillslut är man glad bara för att man lever...DET ÄR SANT.

    Glöm all annan skit och gör det som ger skön känsla. Träna eller bara glo ut genom fönstret, det räcker Mrs S:)

    SvaraRadera
  2. Tack! Du är bra du ... idag skiter jag i att gå ut och fånga solskenet, det är ju så kallt! Man kan alltså glo ut, genom fönstret, tanka D-vitamin där ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: