Fortsätt till huvudinnehåll

Sauna

Igår när jag kom in i bastun efter Friskispasset satt en kvinna där på översta britsen - max åtta år yngre än jag - naken, i meditationsställning. Jag som helst hade velat vara ensam där inne drog handduken tätare om kroppen, och satte mig bredvid. Lika bra att acceptera att det är som det är med min självkärlek, tänkte jag och behöll handduken på. Min mediterande vän bredvid uppmanade mig att hälla vatten på aggregatet, jovars sa jag, och slängde en blick på tempen som visade +85, sen öste jag på tre fyra skopor och hostade kväljande i den heta ångan, utan att en gång kasta en enda blick i mitten på min lotusställda bastukompis.
Vi pratade om kylan, om vikten av att träna och där någonstans började hon med sin vinjasja-andning så då höll jag tyst.
När hon gick ut svepte jag förstås över hennes nätta starka kropp med ögonen. Herregud! En del vet inte vilka förutsättningar dom har. Herredjävlar. Så fit, och hälsosam och sval (trots att vi fick upp tempen till 91).

När hon gått kunde jag inleda min spa-ritual. Vanlig dusch- bastubad- dusch med peeling + balsam i hår - lååångt bastubad med svalkande apelsin - dusch - torka i bastun och sen smörja in sig med nån undergörande träolja från Mali och gå ut när den börjar koka. Wow, jag gladde mig! Jag hittar på billiga lösningar på allt! Värmen räckte hela vägen  hem.
A var låg i telefonen, sa att jag måste komma, måste komma very soon, jag skrattade, han sa det var inget att skratta åt. Love. Jag var nybadad.

Kommentarer

  1. Funderar. Hur blir man så fit? Kan det funka m line dance? Antagligen inte...promenader är inte heller da shit i det sammanhanget:)

    Kanske värmen gjorde kärleken uthärdlig på distans?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vet itne, hur man blir så fit, jag tror då alldeles att det är gener, gener, gener, och lite tillagd ansträngning, typ linedance, yoga, lindiehop och vad du vill, de där behöver sällan anstränga sigövermycket, livet ÄR orättvist!

    Ja, kärlek är underbar på håll, när den är underbar och tillitsfull. Vet itne vad det är för mörka moln som lägger sig över mitt huvud emellanåt, knäppskalle antagligen, helt utan hopp. Gener, där med antagligen. Men jag kan lugna mig, ibland känns jag ju helt filmjölksartad liksom ... ;) hopp hopp.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör: