Fortsätt till huvudinnehåll

Du Ropar och Sjunger

När Han skrek i luren att han älskade mig, då lyssnade jag mer på tonen i röstens kraft än på orden. Vad stark den var! Att han tillät sig.
Jag lyssnade förundrat. Varför HAN aldrig tvekar av osäkerhet eller genans vet jag inte.


Verkligheten kan vi göra sådan. Verkligen göra den.
Skapa, kreera ... lusten att göra för dig.

Kan man alltså bara flippa sig omkull och tillbaka till en nyöppnad förälskelse likt den tonåriga, pubertala, barn-lika. Skulle det vara enkelhetens svar på lyckan? Att göra så.
Släppa fram sig, bara göra det. Vilja kärleken plötsligt. Vilja så inihelvete mycket av allt gott att man förundras över var den kraften gömt sig under alla dessa år.

Ma Cherie Ma femme, sjunger Peter LeMarc. En dansbandsk låt kan man väl säga.

Genom en knackig telefonlinje bryter en ner en annans försvar. En som glömt påminns. En som förpassat packar så innerligt tacksamt upp igen. För att en har en röst stark som Pink Floyds brick in the Wall.
Som han ropar.
Ma Cherie …

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Problemskapande?

Jag i alla fall bekymrar mig mer över vad flippflopp- soldaters genusskapande bidrar till än vad burkadamers dito gör:
Jordbävning ...

Tror knappt att uppstädningen av miljarders miljarder(jepp, alltså fler än de Sverigedemokratiska  400 miljarder kronorna) ... plankor, kablar, stenblock, plåtflak i det förödda Japan kan jämföras med vad förvirringen i mitt huvud kräver av bättre ordning.
Nederlag på arbetet. Ny chef. Inkompetens. Och Machavelliskt söndrande pågår.
Jag drar min fana. För det jag tror på. Och kampen om det marxistiska problemformuleringsprivilegiet är som alltid en klassiker i maktstrider.
Kom an Japaner!
Håll ut!
Kom an Mrs S, hitta en väg ut!
Delacroix ingjuter fortfarande mod! 200 år senare ...