Fortsätt till huvudinnehåll

Du Ropar och Sjunger

När Han skrek i luren att han älskade mig, då lyssnade jag mer på tonen i röstens kraft än på orden. Vad stark den var! Att han tillät sig.
Jag lyssnade förundrat. Varför HAN aldrig tvekar av osäkerhet eller genans vet jag inte.


Verkligheten kan vi göra sådan. Verkligen göra den.
Skapa, kreera ... lusten att göra för dig.

Kan man alltså bara flippa sig omkull och tillbaka till en nyöppnad förälskelse likt den tonåriga, pubertala, barn-lika. Skulle det vara enkelhetens svar på lyckan? Att göra så.
Släppa fram sig, bara göra det. Vilja kärleken plötsligt. Vilja så inihelvete mycket av allt gott att man förundras över var den kraften gömt sig under alla dessa år.

Ma Cherie Ma femme, sjunger Peter LeMarc. En dansbandsk låt kan man väl säga.

Genom en knackig telefonlinje bryter en ner en annans försvar. En som glömt påminns. En som förpassat packar så innerligt tacksamt upp igen. För att en har en röst stark som Pink Floyds brick in the Wall.
Som han ropar.
Ma Cherie …

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sideboard

Småtomtar, en del sammetade i helrött med luva andra i bilmotormantröja, jeans, gummisar och en på ICAs blev över från förra året avdelning inköpta tomtemössa; tunnt tunnt bomullstyg med en sladdrig vit kant. Så stod dom, hoppade, kivades, hela samlingen av barn, överfulla av förväntan alldeles nedanför trappan.
Utanför Stora Scen- ingången stod släkten.
En väldans hög medelålder på den.
Utanför det där, som ett sideboard, där man ställer sina avlagda glas - som ett sideboard som med dess osynliga funktion uppskattas uppskattades väl jag, typ ingenting - så stod jag där i kulturhusfoajen.

Vi hade bestämt tisdagsträff, i cafeet.
Spontant, den som hinner och vill, den kommer.
Så efter ett långt köande slog vi oss ner i samlingarna och sa alldeles för högt att barn nu förtiden är för djävla högljudda.
"Dom skriker ju, rakt ut, som om motorn lagt av och det behövs kompenseras med en artificiell högljudsrea."

Klasskampen pågick i små tigerhjärtan där borta under trappan.
"Fö…

Bastu- vett & etikett

Magdalena Ribbing vet. Hur det bör vara. Hur man avslöjar om man har nån koll, om man har stil, om man har grace. Nu har hon dagen till ära publicerats med en bastuvett-etikett-kolumn i webb-DN.
Att skreva i bastu skulle nog ändå Magdalena säga vore ett no no.
För där ska man, enligt hennes rekommendation, ta seden dit man kommer, handduk på om andra har handduk, handduk av om andra har kastat den. Men om det nu är som för mig häromdan, att jag kommer in sist i en bastu där man lotusställer sig i vidöppet skrev, skulle jag förväntas göra detsamma då, eller FÅR jag bryta seden och behålla handduken på? Hur gör man!? Magdalena Ribbing!? Ska de övriga därinne av hänsyn till mina tabun rulla in sig i frottén plötsligt?
What?

Men aj aj i alla fall för att klippa naglarna eller borsta hår, likaså bör även en sitthandduk användas, ja för ni kan ju själva tänka vilket slem och slusk som kan skrapas av mot de varma brädorna annars.
Sentensen blir alltså oavsett: SITT på handduken, för fan!
Ja…